CHIUL DE LA BPN - Marius Marinescu fuge de excludere Liderii PD au avut ieri o noua tentativa de a-l da afara din partid pe senatorul Marius Marinescu, esuata intrucat impricinatul a tratat cu absenta chemarea Biroului Permanent la judecata pa
 CHIUL DE LA BPN - Marius Marinescu fuge de excludere Liderii PD au avut ieri o noua tentativa de a-l da afara din partid pe senatorul Marius Marinescu, esuata intrucat impricinatul a tratat cu absenta chemarea Biroului Permanent la judecata partidului. Vizibil iritat, liderul PD, Emil Boc, ridica din umeri, neavand nici macar o motivare a chiulului. Dupa mai multe capete de acuzare, ca urmare a circului facut prin Parlament sau a aparitiilor televizate, lui Marinescu i se reproseaza acum participarea la mitingul facut in cazul Bordei chiar impotriva presedintelui executiv al PD, primarul Videanu. (O.S.)   INVATAMANT - Sesizare admisa in premiera de CC Curtea Constitutionala (CC) a admis ieri sesizarea Guvernului privind anumite prevederi din Legea statutului personalului didactic, judecatorii Curtii urmand sa-si motiveze decizia. Guvernul a cerut verificarea constitutionalitatii unor prevederi din proiectul de modificare a Legii 128/1997 privind statutul personalului didactic, aceasta sesizare constituind o premiera a Executivului. Ultima sesizare a Guvernului catre aceasta instanta s-a inregistrat in anul 2000.   PROPUNERE - PD vrea si el pact pe educatie Dupa PSD si Presedintie, si PD propune un pact transpolitic pe educatie, fundamentat pe raportul prezidential al comisiei conduse de Mircea Miclea, astfel incat, pana la sfarsitul anului, Parlamentul sa adopte legile necesare in domeniu, a anuntat ieri liderul democrat Emil Boc. El a precizat ca Guvernul este "chemat" sa-si insuseasca solutiile Comisiei Miclea, iar partidelor li se propune sa gaseasca o solutie la problema educatiei. "Printr-un asemenea pact, educatia devine o prioritate nationala", a spus liderul PD.     INCHISORI CIA - Ultimatum pentru Dick Marty Fostul ministru roman al Apararii Ioan Mircea Pascu si un fost oficial polonez i-au acordat ieri senatorului elvetian Dick Marty un termen de sapte zile ca sa elimine numele lor din raportul privind inchisorile CIA din Europa, afirmand ca, in caz contrar, vor sesiza justitia, relateaza Reuters, citat de Mediafax. Raportul Consiliului Europei, redactat de senatorul elvetian Dick Marty, afirma ca Pascu si Marek Siwiec, fost consilier pe probleme de securitate nationala al Guvernului polonez, au stiut ca tarile lor au gazduit inchisori CIA.     UNINOMINAL - PNL insista pe varianta APD Liberalii vor continua sa sprijine adoptarea legii votului uninominal in forma Asociatiei Pro Democratia (APD), reprezentantii PNL din Comisia de cod electoral avand sarcina sa-i convinga pe cei de la PSD sa respecte acordul convenit in acest sens, a declarat ieri vicepresedintele PNL Ludovic Orban. "Ne exprimam convingerea ca partidele isi vor mentine acest acord si isi vor respecta cuvantul, astfel incat sa finalizam intr-un timp cat mai scurt adoptarea legii", a adaugat vicepresedintele PNL.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.