Bianca Perie (foto) si Angela Morosanu si-au reconfirmat valoarea, devenind campioane mondiale la junioare, respectiv europene la tineret. La numai 17 ani, Bianca obtine la Ostrava al treilea titlu consecutiv de campioana a lumii la aruncarea ciocanu
Bianca Perie (foto) si Angela Morosanu si-au reconfirmat valoarea, devenind campioane mondiale la junioare, respectiv europene la tineret. La numai 17 ani, Bianca obtine la Ostrava al treilea titlu consecutiv de campioana a lumii la aruncarea ciocanului, dupa cele de la Marrakesh si Beijing, depasind-o cu mai bine de opt metri-64,31, fata de 56,32-pe grecoaica Andriana Papadopoulou. Descoperita la Liceul cu Program Sportiv din Roman de antrenorul Lucian Cucos pe cand avea 13 ani, a progresat simtitor, de la 47,14 la 58,67 si apoi la 65,17, detinand in prezent primele 13 performante mondiale. Printre invinse s-a aflat si exrecordmana lumii Mihaela Melinte. Angela Morosanu a triumfat la Debrecen la CE U 23, stabilind un nou record al competitiei la 400 metri garduri cu 54,50. Ea le-a depasit pe rusoaica Irina Obedina-55,19 si pe cehoaica Zuzana Hejnova-55,93. In proba similara de la Ostrava junioara Andreea Ionescu a luat medalia de argint cu 57,33, fiind depasita cu opt zecimi de secunda de americanca Dalilah Muhammad. La un pas de medalia de bronz a fost saritoarea in inaltime Esthera Petre, care a ocupat locul 5, dupa ce a trecut peste stacheta ridicata la 1,81, ca si Aleksandra Klimentinova-Bulgaria si italianca Elena Vallortigara, dar din a treia incercare, victoria revenindu-i rusoaicei Natalia Mamlina, 1,89. La Debrecen, Paula Todoran a incheiat pe 4 finala probei de 10.000, iar Alina Popescu a fost a cincea la triplusalt cu 13,73. La ora inchiderii editiei erau in curs de desfasurare finalele ultimei zile, in care sperantele noastre erau legate de evolutiile celor doua stafete de 4x400, ale lui Cristian Vorovenci la 1.500, Alin Anghel la triplusalt, Bogdan Popa la inaltime, Ancuta Bobocel la 3.000 obstacole-la Debrecen, Cristina Sandu la lungime si Eliza Toader la sulita-la Ostrava. Oricum, obiectivele federatiei sunt de pe acum realizate cu brio.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.