Albalact tinde sa isi majoreze capitalul social de la 19,4 milioane de lei la 66,9 milioane de lei, pentru a sustine o serie de investitii. Reprezentantii companiei vor inaugura in curand o noua fabrica ce va avea o capacitate de productie aproape dubla fata de cea actuala. ''Ne asteptam ca vanzarile sa creasca substantial si, evident, avem nevoie in primul rand de investitii in logistica - capacitati de transport si spatii. Astfel, vom dezvolta ferma noastra de la Vaidei, din Hunedoara, cu accesarea unor fonduri europene nerambursabilea€¯, a declarat Raul Ciurtin, presedintele Albalact Alba Iulia.

Fabrica de 10 mil. euro

Costurile amenajarii noii fabrici Albalact, care va avea o capacitate de prelucrare de 200.000 de litri de lapte pe zi (fata de 140.000 de litri pe zi cat proceseaza actuala unitate) vor ajunge la 10 milioane de euro. ''Planurile noastre nu se opresc aici, in curand vom incepe si constructia unei fabrici de branzeturi, cel mai probabil tot prin accesarea unor fonduri europene nerambursabile. Majoritatea actionarilor Albalact sunt dispusi sa investeasca in societate, pentru ca au inteles ca Albalact are perspective mari de dezvoltare, in conditiile in care piata lactatelor din Romania va creste spectaculos in urmatorii ania€¯, a mai spus Ciurtin.
Albalact va intra si pe segmentul branzeturilor la sfarsitul acestui an.
In primul trimestru al anului 2007, cifra de afaceri a companiei Albalact a crescut cu 215% fata de perioada similara a anului trecut, de la 5.325.925 euro la 11.461.275 euro. Profitul net al firmei a urcat de la 344.730 euro la 1.500.000 euro.
Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania are peste 500 de angajati si peste 3.500 de actionari si este listata pe piata Rasdaq. Pe langa produsele lactate proaspete vandute sub brandurile Fulga si Zuzu, firma mai comercializeaza unt, iaurt si smantana sub marca Albalact.