Pretul painii va creste de la 1 august, pentru ca oferta de grau este foarte scazuta, iar cererea este mai mare, a declarat, vineri, pentru un post de televiziune, presedintele Patronatului din Industria de Morarit si Panificatie - Rompan, Aurel Pope
Pretul painii va creste de la 1 august, pentru ca oferta de grau este foarte scazuta, iar cererea este mai mare, a declarat, vineri, pentru un post de televiziune, presedintele Patronatului din Industria de Morarit si Panificatie - Rompan, Aurel Popescu.

"Nu pot spune exact cu cat va creste pretul painii, pentru ca el va fi stabilit de fiecare procesator", a mentionat Popescu.

De asemenea, presedintele Rompan a declarat ca pretul painii va mai creste o data la sfarsitul anului, cel mai probabil la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie.

Cantitatile reduse de pe piata de romaneasca sunt un rezultat al temperaturilor foarte ridicate inregistrate in ultima perioada, potrivit presedintelui Rompan.

"La ora actuala, mai avem pe stoc doar 70.000 de tone de grau, o cantitate care ne ajunge pentru o perioada de maxim trei saptamani. Desi in acest an recolta de grau nu se va ridica la nivelul celei din 2006, estimarile actuale prognozeaza o cantitate de circa trei milioane tone. Reprezentantul Rompan afirma ca din analizele efectuate pana in prezent reiese ca mai mult de 70 la suta din productia de grau este de o calitate foarte buna", a declarat, recent, pentru Rompres, Aurel Popescu.

Pentru acoperirea necesarului de consum se va apela la importuri de grau. "Cantitatea de grau nu va acoperi necesarul de consum", a explicat Popescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.