Acest sfarsit de saptamana atletic e dominat de intrecerile Mondialelor de juniori II de la Ostrava si de cele ale Europenelor de tineret care au loc la Debrecen, unde tara noastra este reprezentata de 19 si respectiv 22 de sportivi. Campionatele lum
Acest sfarsit de saptamana atletic e dominat de intrecerile Mondialelor de juniori II de la Ostrava si de cele ale Europenelor de tineret care au loc la Debrecen, unde tara noastra este reprezentata de 19 si respectiv 22 de sportivi. Campionatele lumii au debutat favorabil pentru cativa dintre atletii nostri. Cornel Bananau s-a calificat in finala probei de 110 metri garduri cu al treilea timp-13,89, performanta reusita si de Esthera Petre, singura saritoare care a trecut peste stacheta ridicata la 1,80, cat era baremul probei de inaltime. Andreea Ogrezeanu a castigat prima serie la 100 metri cu 11,94, promovand in semifinale, ca si Andreea Ionescu, invingatoare la 400, cronometrul oprindu-se la 57,88, record personal si cel mai bun rezultat obtinut in cele patru serii. Au ratat prezenta in ultima faza Alexandru Mehes, care a aruncat ciocanul la 64,52 metri, baremul fiind de 70 metri si Andreea Rapotan, 11,85 metri la triplusalt, cu 85 cm mai putin decat baremul stabilit. Asteptam evolutiile stafetei feminine, ale marsaluitoarei Alexandra Gradinariu si, indeosebi, ale campioanei mondiale en-titre la ciocan, Bianca Perie. Obiectivul propus de federatie vizeaza castigarea a 1-2 medalii si calificarea altor 4-5 sportivi in finale a specificat presedintele Sorin Matei. La Europenele de tineret antrenorii mizeaza pe acelasi numar de atleti medaliati si pe 4-6 prezenti in ultimul act. Misiune evident mai usoara aprecia noul antrenor federal Mehes Albert, avand in vedere rezultatele catorva dintre componentii lotului la competitiile internationale importante. Se referea in primul rand la Angela Morosanu (foto), capabila sa prinda podiumul la 400 si 400 metri garduri, Ancuta Bobocel, la 3000 metri obstacole, Alina Popescu, la triplusalt, la stafeta de 4x400 metri a baietilor, la Cristian Vorovenci, la 1500 metri sau la Mihai Grasu, nepotul Nicoletei si al lui Costel Grasu, care a ales tot discul. Surprize placute sunt asteptate si de la alti atleti dornici de afirmare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.