Dan Voinea, seful Parchetelor Militare va putea fi detasat pentru a finaliza ancheta in cazul Revolutiei si al Mineriadei din 1990. Curtea Constitutionala a decis, pe 20 iunie, prin admiterea unei exceptii de neconstitutionalitate, ca dosarele penale
Dan Voinea, seful Parchetelor Militare va putea fi detasat pentru a finaliza ancheta in cazul Revolutiei si al Mineriadei din 1990. Curtea Constitutionala a decis, pe 20 iunie, prin admiterea unei exceptii de neconstitutionalitate, ca dosarele penale in care sunt implicati militari alaturi de civili nu mai pot fi instrumentate de procurorii militari si nici judecate de instante militare. Dosarele Revolutiei si Mineriadelor, aflate la Parchetele Militare, vor fi declinate la instantele civile. Nu doar instantele militare, dar nici Parchetele Militare nu mai au dreptul sa cerceteze civili. Se tragea nadejdea ca dosarele Revolutiei si Mineriadelor, aflate la Sectia Parchetelor Militare, vor putea fi instrumentate in continuare de catre echipa generalului-magistrat Dan Voinea, si, in felul acesta, sa ajunga cat mai curand pe masa judecatorilor civili. Reamintim ca, in urma acestei decizii sunt declarate admise doar dispozitiile tranzitorii din Legea nr. 356/2006 de modificare si completare a Codului de procedura penala, care stabilesc ca acele cauze aflate in curs de urmarire penala sau de judecata la parchetele ori instantele militare care privesc cadre militare raman la aceste parchete sau instante, iar cauzele care privesc persoane civile vor fi solutionate de parchetele sau instantele civile.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.