Respiratia urat mirositoare are mai multe cauze. Prima dintre ele este fermentatia bacteriana a resturilor dintre dinti sau din jurul acestora. De asemenea, anumite medicamente sau fumatul excesiv favorizeaza acumularea celulelor moarte pe limba, gi
Respiratia urat mirositoare are mai multe cauze. Prima dintre ele este fermentatia bacteriana a resturilor dintre dinti sau din jurul acestora. De asemenea, anumite medicamente sau fumatul excesiv favorizeaza acumularea celulelor moarte pe limba, gingii si mucoasa obrajilor. In timp, acestea se descompun si determina mirosul urat. Alte cauze ale respiratiei neplacute sunt o serie de boli precum afectiunile pulmonare, insuficienta renala sau hepatica. De regula, aceasta problema poate fi, insa, atenuata daca se respecta cateva reguli. Iata care sunt acestea: - periati-va dintii dupa fiecare masa; - periati-va limba pentru indepartarea celulelor moarte; - folositi ata dentara o data pe zi, pentru inlaturarea resturilor de mancare dintre dinti; - beti multe lichide (nu cafea, bauturi carbogazoase sau alcool); - schimbati periuta de dinti la fiecare doua luni.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.