Emil Constantinescu a declarat in „Exclusivitate“ pentru „Gardianul“ ca l-a recomandat pe Adrian Cioroianu Administratiei SUA. Totusi, Constantinescu a afirmat ca Ambasada Romaniei din Statele Unite a avut ultimul cuvant cu p
Emil Constantinescu a declarat in „Exclusivitate“ pentru „Gardianul“ ca l-a recomandat pe Adrian Cioroianu Administratiei SUA. Totusi, Constantinescu a afirmat ca Ambasada Romaniei din Statele Unite a avut ultimul cuvant cu privire la intalnirea Cioroianu-Rice.

Intalnirea Adrian Cioroianu - Condoleezza Rice a avut loc dupa un lobby intens atat din partea diplomatilor romani de la Ambasada Romaniei din Statele Unite, cat si din partea unor politicieni de pe esichierul politic romanesc. Unul dintre cei care l-au ajutat pe Cioroianu a fost chiar fostul presedinte Emil Constantinescu.

Desi Emil Constantinescu spune ca rolul cel mai important in organizarea vizitei lui Cioroianu l-a avut Ambasada Romaniei in Statele Unite, mai precis, Daniela Gitmann, seful misiunii diplomatice a Ambasadei Romaniei la Washington, totusi fostul presedinte recunoaste ca s-a ocupat intr-un fel sau altul de imaginea noului ministru in SUA. „L-am recomandat pe Cioroianu o persoana foarte pregatita“, a declarat Constantinescu pentru „Gardianul“. Mai mult, presedintele Actiunii Populare a sublin iat ca vizita in Statele Unite a fost organizata dupa ce Mihai Razvan Ungureanu nu a mai fost ministru de externe.

In aceeasi perioada, amåndoi in SUA
Interesant este faptul ca Cioroianu si Constantinescu s-au aflat, in acelasi timp, la Whasington. In perioada 11 -12 iunie, Constantinescu a participat in calitate de membru al Consiliului International al Fundatiei Memorialul Victimelor Comunismului, la Washington, la reuniunile dedicate victimelor comunismului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.