Madeline Mann a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai mic copil nascut vreodata, cantarind la nastere doar 280 de grame, adica aproape cat o cutie de suc. Ajunsa recent la varsta majoratului, fetita blonda intra in literatura medicala cu o nou
Madeline Mann a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai mic copil nascut vreodata, cantarind la nastere doar 280 de grame, adica aproape cat o cutie de suc. Ajunsa recent la varsta majoratului, fetita blonda intra in literatura medicala cu o noua performanta: este un adult perfect sanatos, un student exceptional, pasionat de muzica, echitatie si patinaj. Experienta celor doua decenii, cat a lucrat ca neonatolog la Loyola University Hospital din Illinois, i-a dovedit lui Jonathan Muraskas, cunoscut drept salvatorul copiilor "miracol", adica al nou-nascutilor cu greutati extrem de mici, ca medicii aduc pe lume copii prematuri despre care nu pot spune cum se vor dezvolta in urmatoarele luni sau in urmatorii 30 de ani. Potrivit lui Muraskas, in cazul celor mai multi dintre ei, apar complicatii majore de genul orbirii, surzeniei, paraliziei sau grave intarzieri de dezvoltare. Evolutia fetitei blonde e catalogata de Muraskas drept o minune. Madeline, care luna trecuta a implinit 18 ani, a deschis o lunga lista pe care sunt inscrise numele a peste 1.700 de copii, nascuti prematur, la Universitatea Loyola, care au cantarit la nastere mai putin de 400 de grame. Unii nu au putut fi salvati, iar altii au supravietuit cu handicapuri majore.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.