Inedit. Un sondaj realizat de institutul BCS, dat ieri publicitatii, releva ca, in materie de politica, romanii nu prea tin la frumusete. Dovada ca liderii urateniei, Basescu si Vadim, sunt si campioni ai popularitatii Potrivit sondajului BCS, roman
Inedit. Un sondaj realizat de institutul BCS, dat ieri publicitatii, releva ca, in materie de politica, romanii nu prea tin la frumusete. Dovada ca liderii urateniei, Basescu si Vadim, sunt si campioni ai popularitatii Potrivit sondajului BCS, romanii cred ca cel mai urat politician este chiar presedintele Traian Basescu, 14% din cei chestionati fiind de aceasta parere. In topul celor mai putin aratosi politicieni, Traian Basescu este urmat de C.V. Tudor, de fostul presedinte Ion Iliescu si de Nicolae Vacaroiu. Pe locurile urmatoare se afla Dan Voiculescu, Mircea Geoana si Victor Ciorbea. Cand vine vorba de "frumosii" politicii din Romania, clasamentul este deschis de Cristian Boureanu, considerat cel mai frumos politician de 7,2% din respondenti, urmat de Calin Popescu Tariceanu, Elena Udrea si Gigi Becali. In top se mai gasesc politicieni ca Petre Roman sau Adrian Cioroianu. Potrivit BCS, "uratii" de la Putere sunt priviti cu incredere, pe cand "frumosii" de la Putere sunt priviti cu neincredere. Pe de alta parte, "uratii" care au pierdut Puterea sau cei din Opozitie isi pierd masiv capitalul de incredere, iar frumosii din Opozitie sunt incarcati cu multe sperante ale publicului. Sondajul a fost realizat in perioada 22-30 iunie 2007 pe un esantion de 1.182 de persoane si are o marja de eroare de plus, minus 2,9%. Acelasi sondaj releva ca Traian Basescu s-ar situa pe primul loc in optiunile electoratului roman, daca luna viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale anticipate, urmat de Gigi Becali. Seful statului se afla in topul preferintelor electorale - cu 49,2% - daca luna viitoare ar avea loc alegeri, urmat la o distanta considerabila de liderul PNG - Gigi Becali, cu 14%, in timp ce presedintele social-democratilor, Mircea Geoana, ocupa locul 3 in optiunile romanilor, cu un procent apropiat de cel al lui Becali, si anume 13,5%. Premierul Calin Popescu Tariceanu se situeaza pe locul patru - cu 5,1%, urmat de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care intruneste 4% din voturile alegatorilor. " "


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.