Baronul gorjean Nicolae Mischie a fost condamnat la patru ani de inchisoare, dar hotararea nu este definitiva. Nicolae Mischie sustine ca este o condamnare politica, in baza unei marturii a controversatului Clement Mocanu.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat la patru ani de inchisoare, dar hotararea nu este definitiva. In vreme ce fostul „number one“ al Gorjului sustine ca decizia este una cu iz politic, sotia sa da vina pe ziaristi.

Judecatorii Tribunalului Gorj l-au condamnat pe fostul baron local la executarea unei pedepse cu inchisoarea de patru ani, pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita. Nicolae Mischie (foto) a fost, de asemenea, obligat sa-i achite 4,5 miliarde lei vechi denuntatorului sau, un alt personaj controversat, Clement Mocanu. Magistratii gorjeni au retinut ca suma reprezinta contravaloarea lucrarilor ce ar fi fost efectuate de firmele lui Clement Mocanu la casele lui Nicolae Mischie. Acesta din urma va trebui sa achite, de asemenea, contravaloarea expertizelor dispuse in dosar, aproximativ 600 milioane ROL. Afacer istul Clement Mocanu s-a autodenuntat in 2004, precizand in fata procurorilor ca i-ar fi renovat mai multe case fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, pentru a obtine contracte cu cea din urma institutie. Nicolae Mischie a negat in continuu acuzatiile, acuzandu-l, la randu-i, pe Clement Mocanu, de comiterea a numeroase infractiuni.