DGFP Botosani a intocmit clasamentul societatilor cu cele mai mari pierderi financiare.
SC Termica a inregistrat cea mai mare pierdere, de 100 de miliarde de lei vechi.
FC Botosani se afla in topul perdantilor in afaceri cu 18,4 miliarde de
DGFP Botosani a intocmit clasamentul societatilor cu cele mai mari pierderi financiare.
SC Termica a inregistrat cea mai mare pierdere, de 100 de miliarde de lei vechi.
FC Botosani se afla in topul perdantilor in afaceri cu 18,4 miliarde de lei vechi.
dupa ce a dat publicitatii topul celor mai profitabile firme, finantistii botosaneni au intocmit un clasament cu societatile care inregistreaza cele mai mari pierderi financiare. Cea mai mare pierdere ajunge la circa 100 de miliarde de lei vechi si a fost inregistrata de SC Termica. Societatea de termoficare se afla in prezent si pe locul al III-lea in topul marilor datornici, dupa SC Apa Grup SA si Stipo SA Dorohoi, care au acumulat fiecare debite de 400 si respectiv 110 miliarde de lei. Termica ocupa pozitia fruntasa in topul pierderilor cu 100 de miliarde si cam tot atatea in clasamentul marilor datornici la bugetul de stat. Dupa societatea de termoficare, pe urmatoarele doua pozitii, in topul firmelor cu cele mai mari pierderi in afaceri sunt Firmelbo, insa fosta fabrica de confectii si tesaturi Melana a fost preluata recent de o firma cu capital strain si Arca cu 26 miliarde de lei pierderi. FC Botosani se afla la randul ei in topul perdantilor in afaceri cu o valoare de circa 18,4 miliarde de lei sau Jatex, care a solicitat reorganizarea activitatii in urma declararii falimentului de catre Fisc. Stipo, Mindo, Forma sunt alte trei societati care nu au rezistat tranzitiei, inregistrand pierderi financiare cuprinse intre 7 si 12 miliarde de lei vechi. Spre finalul clasamentului se afla fosta regie de apa care in topul marilor datornici este campioana. Apa Grup se situeaza pe locul al 13-lea cu cele 5,4 miliarde de lei pierderi inregistrate.
Explicatii pentru pierderile financiare
Directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani, Gheorghe Sorescu, are o explicatie fata de prima pozitie ocupata de Termica in topul firmelor cu cele mai mari pierderi financiare. "Trebuie luat in calcul si faptul ca a fost o iarna blanda anul acesta si Termica practic nu a avut ce vinde. Dar si la Termica si la Apa Grup este din start o perceptie gresita ca sunt unitati ale statului si nu platesc", a declarat Gheorghe Sorescu, directorul DGFP Botosani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.