Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ieri ca este a€ževident" ca partidul trebuie sa fie alaturi de toti membrii social-democrati care sunt pusi a€žintr-o lumina nefavorabila".
Diaconescu a precizat, la finalul sedintei Biroului Permanent National, raspunzand unei intrebari din partea jurnalistilor, ca liderii PSD nu au luat in discutie adoptarea unei eventuale pozitii oficiale de sustinere a presedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu, ca urmare a recentelor atacuri la adresa lui.
a€žEvident ca ne sustinem toti membrii de partid, poate ca nu am fost noi foarte vocali. Este evident ca trebuie sa fim alaturi de oamenii nostri, atunci cand ei sunt pusi intr-o lumina nefavorabila", a adaugat el.
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus ieri ca partidul trebuie sa aiba o pozitie fata de recentele atacuri la adresa sa. Iliescu a sosit la sediul central al PSD din Soseaua Kiseleff in jurul orei 14.00, cand sedinta BPN era spre final. Dupa aproximativ o jumatate de ora, el a parasit sediul central al PSD, mentionand, la intrebarile jurnalistilor, ca nu a ridicat, in cadrul acestei discutii subiectul legat de necesitatea ca liderii partidului sa isi exprime public solidaritatea fata de el, in urma recentelor atacuri ale presedintelui Traian Basescu si a evolutiei dosarului mineriadelor, in care este cercetat.
Intrebat daca PSD trebuie sa adopte o pozitie oficiala fata de aceste atacuri la adresa sa, Ion Iliescu a raspuns: a€žSigur ca trebuie sa aiba". In perioada campaniei pentru referendumul de demitere a sa, Traian Basescu i-a adus mai multe acuzatii lui Ion Iliescu, in special referitoare la mineriade. De asemenea, Basescu l-a acuzat pe Iliescu ca este "un profitor de revolutie, care a stiut sa o confiste si sa o puna in slujba Partidului Comunist".