Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca datoria Aliantei catre firma GMP este a€žin jur de" 7 miliarde de lei si trebuie achitata exclusiv de PNL, care a semnat contractul cu firma respectiva de publicitate.
Vasile Blaga a precizat ca datoria Aliantei PNL-PD catre firma GMP este a€žin jur de 7 miliarde de lei, poate mai bine de 200 de mii de euro".
Intrebat daca datoria fata de GMP apartine exclusiv PNL, liderul democrat a raspuns: a€žDa. Noi ne-am achitat". El a declarat ca suma este publica, aparand inclusiv in raportul catre Curtea de Conturi. a€žContractul intre PNL si firma este semnat, nu sunt probleme. In toamna vom putea discuta, fara nicio problema", a conchis Blaga.
Datoria Aliantei PNL-PD catre GMP si sase mandate de parlamentar impiedica inceperea demersurilor juridice pentru desfacerea aliantei. Reprezentanti ai celor doua formatiuni au avut mai multe intalniri, dar nu au ajuns la niciun acord.
Directorul GMP, Felix Tataru, declara, in 22 iunie, ca suma de 200.000 de euro vehiculata ca datorie a Aliantei este "aproximativ exacta" si ca atat reprezentantul PD, cat si cel al PNL au semnat contractul in cauza.