Primarul general Traian Basescu a fost de acord in 5 septembrie 2003 sa-i retrocedeze terenuri din Parcul Bordei omului de afaceri Costica Constanda, desi terenul era in litigiu. Dezvaluirile au fost facute de predecesorul lui Basescu, democratul Ad
Primarul general Traian Basescu a fost de acord in 5 septembrie 2003 sa-i retrocedeze terenuri din Parcul Bordei omului de afaceri Costica Constanda, desi terenul era in litigiu. Dezvaluirile au fost facute de predecesorul lui Basescu, democratul Adriean Videanu.

Presat de manifestarile publice pentru salvarea Parcului Bordei, primarul general Adriean Videanu a incercat ieri sa clarifice situatia. El s-a spalat pe maini in scandalul retrocedarii unor hectare din acest parc, declarand ca, in cei doi ani de mandat, nu a semnat, nu a initiat si nu a dat nici o dispozitie legata de terenul din Parcul Bordei. El doar a preluat problema de la predecesorul sau, nimeni altul decat presedintele-justitiar Traian Basescu... In plus, Videanu, care pana acum declara ca respecta decizia instantei in cazul Bordei, revine si spune ca „hotararea este un atentat la autonomia administratiei publice“.

Erorile lui Basescu
„Sunt erori administrative din decursul timpului, iar eu ca primar general trebuie sa raspund pentru ele“, s-a justif icat Videanu, aratand ca terenul Parcului Bordei se afla in litigiu atunci cand i-a fost atribuit lui Constanda. Dar, in baza unor dispozitii de primar general, din data de 5 sepetembrie 2003(cand la PMB sef era Traian Basescu), lui Costica Constanda i-a fost atribuit un teren din Parcul Bordei, desi documentele atesta ca la data respectiva surprafata in cauza era in litigiu.

Mosierul Costanda
Videanu a prezentat in acest sens o hotarare judecatoreasca a instantei sectorului 1 care se refera la un teren de 10.140 de metri patrati situat in Bd. Mircea Eliade colt cu strada Turgheniev, din data de 5 noiembrie 2003, revendicat de doua persoane. Instanta a dat castig de cauza celor doua persoane care au revendicat terenul in baza Legii 18/1991, dar, avand in vedere ca suprafata a fost parcelata, a permis „reconstituirea dreptului de proprietate pe un teren echivalent“. Constanda a obtinut teren din Parcul Bordei la schimb pentru alte terenuri (din Satul Francez) pentru care investitorul cumparase de la fostii proprietari dreptul litigios si a castigat procesele de retrocedare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.