Pauza competitionala intra tot mai mult la apa. Intertotistele au primit deja botezul meciurilor oficiale. Celelalte echipe ale primei divizii s-au reunit in traditionalele cantonamente. Omogenizarea loturilor, acumularile cantitative,

  Pauza competitionala intra tot mai mult la apa. Intertotistele au primit deja botezul meciurilor oficiale. Celelalte echipe ale primei divizii s-au reunit in traditionalele cantonamente. Omogenizarea loturilor, acumularile cantitative, testele meciurilor amicale omoara timpul care a mai ramas pana la debutul unei noi editii de campionat.  Cu mare interes sunt urmarite echipele care ne vor reprezenta in cupele europene, aceleasi care, probabil, se vor bate si pentru sefia clasamentului. Dinamo treverseaza o stare de normalitate, care nu i-a fost caracteristica in ultimii ani. Linistea si lucrul bine asezat nu au fost induse, asa cum s-ar parea, de victoria in campionat. Paradoxal, Dinamo a castigat pierzand. Retragerea inflexibilului Gigi Netoiu si a nevorbitului Vova Cohn a fost egala cu disparitia surselor de conflict intern in administratie. Deciziile au avut sens unic, adversarii ramanand doar in afara clubului. Dinamo si-a facut gospodareste o buna aprovizionare de toamna.  Mircea Rednic are cel mai echilibrat lot, are liniste, are insa si o mare responsabilitate. Chivernisirea inteleapta a avantajelor de care dispune in raport cu partenerii de competitie. Concurenta interna este benefica doar daca nu este gestionata subiectiv. Altfel ea poate genera un razboi fratricid distrugator. Aducerea lui Hagi la Steaua a reprezentat mutarea prin care Gigi Becali a dat un sah greu concurentei. Firma mare, prestigiu pe masura, liant puternic intre suporteri si patronul echipei. Dar lotul Stelei este subtire si subtiat in continuare de accidentari. Este si dezechilibrat pe compartimente. Se vorbeste despre noi achizitii. Chiar daca vor fi adusi fotbalisti valorosi, criza de timp in integrare le va crea probleme. Nivelul de asteptare ridica stacheta la o inaltime periculoasa pentru Hagi, cel care, la un moment dat, poate deveni tap ispasitor.  CFR Cluj este o echipa greu de citit. Aici s-a lucrat tacut, discret, cu elemente necunoscute publicului larg. Doza de incredere cu care sunt privite miscarile din sezonul intercompetitional are suport in experienta anului trecut. George Copos distruge la Rapid ce i-a fost lui mai drag pe lume: imaginea. Aceasta apucatura este mai coroziva decat criza de performanta. Pragmatismul lui Bergodi, seriozitatea si profesionalismul lui Viorel Moldovan pot reprezenta antidotul situatiei de criza din Giulesti. Pe termen scurt, Rapidul are solutii. Nu va rezista insa, cu lotul actual, intr-o cursa de anduranta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.