Dragos Anastasiu a dorit sa inchirieze un sezlong, dar a fost refuzat, desi 400 de astfel de obiecte erau legate cu laturi, la marginea plajei. In momentul cand a vrut sa-si ia singur un sezlong, acesta a fost practic luat pe sus de angajatii firmei
Dragos Anastasiu a dorit sa inchirieze un sezlong, dar a fost refuzat, desi 400 de astfel de obiecte erau legate cu laturi, la marginea plajei. In momentul cand a vrut sa-si ia singur un sezlong, acesta a fost practic luat pe sus de angajatii firmei care a concesionat plaja, Click Net Advertising, din Bucuresti. "Daca nu va convine, mutati-va pe alta plaja", i-ar fi declarat acestia. Scandalul nu a degenerat, pentru ca o parte dintre oameni l-au recunoscut pe presedintele ANAT, care este si invitat permanent al unei emisiuni realizate pe postul national de televiziune. Dragos Anastasiu a precizat ca pe plaja nu exista nici grupuri sanitare, dusuri sau alte facilitati obligatorii, iar curatenia lasa de dorit. "E normal sa vii ca turist, sa vrei sa stai pe sezlong si sa nu ai acces la ele si sa stai pe cearceaf?", a intrebat acesta retoric. Reprezentantii firmei au declarat ca ei au obligatia sa ofere 250 de sezlonguri, dar au adus chiar mai multe: 400. Presedintele ANAT a cerut oficial reprezentantilor Apelor Romane verificarea tuturor contractelor de concesiune, pentru a se stabili daca indatoririle firmelor care se ocupa de plaje sunt respectate intocmai. Inainte de a fi concesionata firmei bucurestene, plaja a fost intretinuta de o firma constanteana. Pe plaja Delfinul din Olimp un sezlong costa 15 lei pe zi, in timp ce pretul mediu in Mamaia este de 10 lei.

>> Controversa

Concesionarea plajelor a dus la zeci de dispute de acest fel, pe intreg litoralul romanesc. Majoritatea firmelor care le administreaza nu au avut niciodata turismul ca obiect de activitate, iar reclamatiile la adresa serviciilor oferite pe plaja curg in valuri. Contractele de concesiune sunt facute pe zece ani, cu posibilitate de prelungire pe inca cinci.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.