In mansa intai a Cupei UEFA-Intertoto, Gloria Bistrita a invins cu 2-0 in Israel pe Maccabi Haifa, iar Otelul Galati a remizat, 0-0, la Sarajevo in compania formatiei FK Slavija. Ambele echipe din tara noastra au, astfel, sansa de a juca in turul III
In mansa intai a Cupei UEFA-Intertoto, Gloria Bistrita a invins cu 2-0 in Israel pe Maccabi Haifa, iar Otelul Galati a remizat, 0-0, la Sarajevo in compania formatiei FK Slavija. Ambele echipe din tara noastra au, astfel, sansa de a juca in turul III al competitiei, ultimul, urmand ca in cazul unui nou succes sa intre pe tabloul Cupei UEFA!
In partida Maccabi-Gloria, favorita, pe hartie, era fara indoiala echipa din Haifa, care are la activ 10 titluri nationale si 70 de meciuri in cupele europene. Faptul ca israelienii s-au reunit abia cu trei zile inainte de meci a fost un avantaj pentru elevii lui Sabau. Ardelenii au profitat din plin de oportunitatea ivita, castigand cu 2-0 si luand astfel o optiune serioasa pentru calificarea in turul trei, unde ii asteapta o dubla confruntare cu Atletico Madrid.
Golgheterul competitiei de acum doi ani, de pe vremea cand evolua la CFR Cluj, Cosmin Tilinca, a deschis scorul in minutul 13, transformand in gol o pasa ideala a lui Sepsi. Israelienii s-au aruncat in atac, presand tot mai periculos careul lui Albut, insa fara rezultat pe tabela de marcaj. Cu cinci minute inainte de finalul primei reprize, Zaharia dubleaza avantajul Gloriei. Partea a doua nu a mai inregistrat decat ocazii la poarta ardelenilor, dar scorul nu s-a mai schimbat pana la final. In minutul 51, Maccabi a reusit sa marcheze, insa golul lui Masudi a fost anulat pe motiv de offside.
Acest succes prefigureaza pentru elevii lui Sabau o deplasare la Madrid in loc de un meci impotriva Unirii Urziceni pe teren propriu, pentru ca returul din Intertoto este programat in acelasi week-end cu prima etapa a Ligii I. "A fost o victorie muncita, care ne da prima sansa pentru calificare. Inseamna foarte mult pentru aceasta echipa sa joace o dubla cu Atletico Madrid. Nu suntem calificati, trebuie sa ne pregatim foarte bine, pentru ca in fotbal pot aparea mereu surprize. Totul depinde de noi, de cum reusim sa ne pregatim. Nu vrem sa fim o echipa care pierde calificarea dupa o victorie in deplasare", a precizat Ovidiu Sabau.

Doar egal pentru Otelul in Bosnia
Daca, in ceea ce priveste Gloria, foarte putina lume credea intr-o victorie la Haifa, in schimb echipa Otelul era vazuta ca favorita in fata bosniacilor, desi prima mansa s-a disputat la Sarajevo. Rezultatele dezamagitoare din meciurile de pregatire (1-5 cu Dinamo si 2-5 cu Dacia Mioveni) par sa nu fi fost o pura intamplare, galatenii reusind doar o remiza alba in fata celor de la FK Slavija, o formatie debutanta in competitiile continentale. Subtirimea lotului l-a pus la grea incercare pe Petre Grigoras. Mai mult, in ultimele zece mintute galatenii au fost obligati sa evolueze in zece, dupa ce Nogo a primit al doilea galben si a fost eliminat. Partida a fost dominata de la un cap la altul de gazde, insa lipsa de experienta si-a spus cuvantul, la final, tabela indicand acelasi scor ca in debutul partidei, 0-0. Rezultatul pastreaza totusi Otelul in cursa pentru finala, galatenii putand transa calificarea pe teren propriu.
Otelarii s-au intors ieri de la Sarajevo, insa reprezentantii presei au reusit cu greu sa discute cu tehnicianul Petre Grigoras. Motivul nu a fost legat de rezultatul partidei cu Slavija, ci faptul ca antrenorul a acuzat probleme de sanatate. "M-am simtit rau dupa cantonamentul de la Brasov, gandindu-ma chiar sa nu fac deplasarea la Sarajevo. Cu greu am reusit sa fiu langa echipa, dar ma ingrijoreaza aceasta stare. Pe aeroport chiar nu puteam scoate o vorba, din aceasta cauza am refuzat sa discut cu presa", a explicat Grigoras.
Mansa a doua turului doi din Cupa UEFA Intertoto este programata pe data de 14 iulie.
Bogdan Ormuz
redactor

>> TRABZONSPOR

Meciul tur dintre Trabzonspor si Vllaznia Skodra, care urmeaza sa desemneze adversara galatenilor din turul III, era programat aseara, in Turcia.

>> ATLETICO

Formatia spaniola Atletico Madrid este calificata direct in turul III al competitiei.

>> FORTE

Pe langa Atletico Madrid, in ultimul tur al competitiei vor mai juca echipe cunoscute precum Sampdoria, Hamburger SV, Leiria, Blackburn, FC Utrecht si Lens.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.