Celebra si bogata familie italiana Agnelli se afla in centrul atentiei presei italiene din cauza fiicei lui Gianni Agnelli, care a citat in justitie avocatii ce administreaza de multa vreme bunurile familiei torineze.
Unica fiica a lui Gianni Ag
Celebra si bogata familie italiana Agnelli se afla in centrul atentiei presei italiene din cauza fiicei lui Gianni Agnelli, care a citat in justitie avocatii ce administreaza de multa vreme bunurile familiei torineze.
Unica fiica a lui Gianni Agnelli, patronul istoric al grupului Fiat, contesta gestiunea succesiunii si i-a chemat in justitie pe Franzo Girande Stevens, Gianluigi Gabetti si Sigfrid Maron, cei trei oameni de incredere si executori testamentari ai tatalui sau, o adevarata emblema a reusitei industriale a Italiei.
Conflictul s-a acutizat o data cu publicarea unei scrisori semnate de mai multi membri ai familiei denuntand actiunea in justitie a fiicei lui Gianni Agnelli, Margherita Agnelli De Pahlen, prin care solicita un audit detaliat asupra bunurilor industriasului in momentul decesului acestuia, in ianuarie 2003, si evolutiei lor pana in acest moment.
Margherita Agnelli locuieste in Elvetia si este unica mostenitoare a averii Agnelli, alaturi de mama sa, dupa sinuciderea fratelui sau Edoardo. Dar ea a abandonat la acea vreme rolul sau de actionar in societatea familiala in schimbul bunurilor imobiliare si al unui cec de 109 milioane de euro, presa estimand ca ea se simte astazi nedreptatita. Blonda, in varsta de 52 de ani, pictorita in timpul liber, descrisa de anturaj mai degraba timida, ea a afirmat in mai multe ocazii ca isi apara dreptul de mostenire si mai ales egalitatea dintre cei opt copii pe care ii are din doua casatorii. Pentru Panorama ea a precizat ca "nu exista nici o disensiune familiala, nici un razboi intre Agnelli". John Elkann, unul dintre cei mai cunoscuti fii ai ei, mostenitorul desemnat de bunicul sau, astazi vicepresedinte al grupului Fiat, dezavueaza actiunile mamei sale declarandu-se "intristat" si "stupefiat". Margherita sustine ca nu doreste discutarea regulilor succesiunii in ce o priveste, ci transparenta gestionarii bunurilor imperiului familial.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.