Influentul cotidianul american New York Times pledeaza, in editia de duminica, pentru retragerea cat mai rapida a soldatilor americani din Irak, afirmand intr-un editorial vehement ca tentativa presedintelui George W.Bush de a stabiliza tara este 'o
Influentul cotidianul american New York Times pledeaza, in editia de duminica, pentru retragerea cat mai rapida a soldatilor americani din Irak, afirmand intr-un editorial vehement ca tentativa presedintelui George W.Bush de a stabiliza tara este 'o cauza pierduta', relateaza Rompres.
'Este timpul ca SUA sa paraseasca Irakul, imediat cum Pentagonul va putea organiza retragerea', noteaza cotidianul intr-un editorial extrem de lung, intitulat 'Drumul de intoarcere'.
New York Times subliniaza ca pana acum el respinsese aceasta concluzie, 'in asteptarea unui semn care sa ateste faptul ca presedintele Bush este in mod serios preocupat sa gaseasca o solutie pentru iesirea SUA din dezastrul pe care il crease prin cucerirea Irakului fara un un motiv suficient, in pofida opiniei opozitiei mondiale si fara un plan de stabilizare'.
Insa mai tarziu s-a dovedit ca Bush nu avea 'nici viziune, nici mijloace' sa stabilieze Irakul, asigura editorialul.
'Este ingrozitor de clar ca proiectul lui Bush este de a ramane la fata locului atata timp cat el va fi presedinte si apoi sa transmita povara succesorului sau. Oricare ar fi cauza care l-a ghidat, ea este una pierduta', noteaza cotidianul american.
Editorialul acestui influent cotidian este cea mai recenta manifestare de nemultumire a opiniei publice americane in fata situatiei din Irak, dupa luarile de pozitie dure ale unor senatori republicani, pana de curand aparatori ferventi ai razboiului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.