Presedintele Traian Basescu nu a ratat, aseara, ocazia de a-l ataca dur pe ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, in timpul discursului tinut in Sala Unirii din Alba Iulia cu ocazia sarbatoririi Zilei Justitiei.
Basescu l-a criticat pe Chiuariu p
Presedintele Traian Basescu nu a ratat, aseara, ocazia de a-l ataca dur pe ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, in timpul discursului tinut in Sala Unirii din Alba Iulia cu ocazia sarbatoririi Zilei Justitiei.
Basescu l-a criticat pe Chiuariu pentru deciziile acestuia de a cere schimbarea anumitor procurori, dar si pentru demersurile realizate in scopul modificarii raportului de tara al Comisiei Europene. "Nu poti sa ceri schimbarea unor procurori care incomodeaza clienti politici, domnule ministru! Nu se poate. Nu poti sa ceri sa se scrie mai rau in raportul de tara pentru ca asa dicteaza interesele politice", a spus presedintele.
Basescu a mai criticat incapacitatea Justitiei de a lupta impotriva coruptiei la nivel inalt. "Ceva se intampla cu finalizarea in instante a dosarelor de coruptie la nivel inalt", le-a spus presedintele celor peste 300 de magistrati prezenti la Alba Iulia. Alte "atacuri" ale sefului statului s-au indreptat impotriva unor decizii ale instantelor care schimba hotarari ale administratiilor locale, Basescu facand aluzie la controversele legate de Parcul Bordei din Capitala. Traian Basescu nu s-a ferit sa atace si birocratia din alte institutii ale statului, despre care a spus ca nu poate fi limitata decat de justitie. El s-a referit la blocarea investitiei privind realizarea unui drum prin rezervatia naturala din Muntii Retezat, denumit si "drumul lui Basescu". "Unii cred ca isi pot permite sa blocheze investitii. Sa se piarda sute de locuri de munca, sa se ingroape sute de miliarde de lei pentru ca asa vor niste birocrati. Justitia si in special Parchetul trebuie sa priveasca la abuzurile birocratiei. Voi depune luni plangere la Parchet pentru o astfel de actiune abuziva a birocratiei", a mai afirmat Basescu, referindu-se la blocarea de catre Garda de Mediu a finalizarii drumului national nr. 66A, Campu lui Neag - Herculane.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.