Microsoft va deschide acest centru de cercetare in cursul toamnei, acesta fiind situat la doar trei ore de mers cu automobilul de sediul sau, situat in Statele Unite ale Americii.
"Estimam de multa vreme ca statul canadian reprezinta un amplasa
Microsoft va deschide acest centru de cercetare in cursul toamnei, acesta fiind situat la doar trei ore de mers cu automobilul de sediul sau, situat in Statele Unite ale Americii.
"Estimam de multa vreme ca statul canadian reprezinta un amplasament formidabil pentru a deschide un centru de dezvoltare", a declarat intr-un comunicat presedintele filialei canadiene a gigantului informational, Phil Sorgen.
Deschiderea acestui centru in metropola cosmopolita din vestul Canadei va permite grupului Microsoft sa angajeze in Canada imigranti care ar fi avut dificultati sa primeasca drept de munca in Statele Unite, potrivit unui purtator de cuvant, citat de cotidianul canadian The Globe and Mail.
"Scopul este de a angaja cele mai pricepute persoane, iar momentan, majoritatea acestora vin din strainatate", a declarat pentru cotidianul canadian un responsabil al Microsoft, Marc Seaman.
Microsoft prevede sa angajeze un prim grup de 300 de persoane pentru noul sau centru de dezvoltare din Vancouver, efectivele urmand a se majora pana la aproximativ 1.000 de persoane in viitor.
"Statele Unite ale Americii prevad anumite cote de imigrare si limite privind mana de lucru provenita din strainatate", a precizat acest responsabil.
Canada este al treilea stat de unde Microsoft angajeaza mana de lucru din strainatate, dupa India si Japonia. Metropolele canadiene Vancouver, Montreal si Quebec sunt cele mai importante centre de dezvoltare ale sectorului informational si multimedia din Canada.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.