La Bucuresti, in parcarea complexului Romexpo, s-a incheiat prima zi a evenimentului Live Earth. Formatiile autohtone Directia 5, Compact, Voltaj, Iris, Holograf si Phoenix au cantat "pentru o lume mai curata".
Evenimentul a inceput pe 7 iul
La Bucuresti, in parcarea complexului Romexpo, s-a incheiat prima zi a evenimentului Live Earth. Formatiile autohtone Directia 5, Compact, Voltaj, Iris, Holograf si Phoenix au cantat "pentru o lume mai curata".
Evenimentul a inceput pe 7 iulie, la ora 10.00 AM, cu transmisiuni din marile orase ale lumii, spoturi publicitare ce indemnau la salvarea planetei si va continua si astazi, 8 iulie, finalizandu-se cu concertul britanicului Robert Plant, fostul solist al legendarei trupe Led Zappelin.
Plant va canta de la ora 20.00, cu trupa sa Strange Sensation. Robert Plant promite sa cante si piese vechi din repertoriul Led Zeppelin.
"Live Earth romanesc" este menit sa atraga atentia asupra amenintarii reprezentate de incalzirea globala.
Pe un ecran de 80 mp au fost proiectate filme si au putut fi urmarite secvente din recitalurile trupelor care au concertat la Londra, Tokyo, Hamburg. Compact, Directia 5, Voltaj, Iris, Holograf si Phoenix au fost trupele romanesti are au "incalzit" publicul, daca mai era nevoie.
"Live Earth" este un festival maraton, care a fost organizat la initativa fostului vicepresedinte american Al Gore. De curand, Bob Geldof a criticat aceasta initiativa, spunand ca, desi scopul poate parea unul nobil - un semnal de alarma cu privire la incalzirea globala - totusi este un eveniment inutil, intrucat nu aduce masuri concrete pentru atingerea acestuia, "Live Earth" nefiind in acest caz, decat un "enorm concert pop" si nimic altceva.
Daca la primele trupe, care au cantat de la pranz, Directia 5, Compact, Voltaj publicul a fost absent, caldura fiind inamicul cantaretilor, deja la Iris fanii urlau la hit-urile "Floare de Iris", "Strada ta", "Pe ape", "Somn bizar". Cristi Minculescu a anuntat si cu aceasta ocazie recitalul trupei din 5 octombrie, de pe aeroportul Baneasa, cel care va incununa 30 de ani de cariera.
Dupa o pauza de o ora au urmat cei de la Holograf, care au cantat cu disperare dragostea in toate piesele lor. Phoenix a incheiat seara apoteotic, cu un recital magistral, cu doua bis-uri si niste solo-uri de tobe, chiatra si vioara ce au isterizat publicul. Tandarica a debordat de energie si a demonstrat ca este cel mai mare tobosar al nostru, iar invitatul special al trupei, din Cuba, l-a inlocuit cu brio pe Mani la vioara. Piesele haiducesti, "Strunga" si "Negru-Voda", precum si "Mugur de fluier", "Andrii Popa" au incantat fanii, aproximativ 1.500.
Aseara, "Live Earth" s-a incheiat cu recitalul fostului membru al trupei Led Zeppelin, Robert Plant, care s-a aflat pentru a doua oara in Romania, prima data facand-o in cadrul turneului de promovare pentru albumul "Walking Into Clarksdale", alaturi de Jimmy Page.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.