In PSD a luat fiinta inca un grup, structurat nu in jurul unui concept ideologic, ci pentru a-l sustine pe Mircea Geoana, contestat de grupul de la Cluj.

Cinci filiale ale PSD au infiintat "grupul Oltenia", in contrapartida cu grupul de la
In PSD a luat fiinta inca un grup, structurat nu in jurul unui concept ideologic, ci pentru a-l sustine pe Mircea Geoana, contestat de grupul de la Cluj.

Cinci filiale ale PSD au infiintat "grupul Oltenia", in contrapartida cu grupul de la Cluj, acuzat tot mai insistent in ultima perioada de relatii "nepotrivite" cu PD si Traian Basescu. Organizatiile PSD din Gorj, Mehedinti, Olt, Dolj si Valcea s-au organizat intr-un Consiliu Politic Consultativ, a carui misiune este sa-l apere pe Mircea Geoana de atacurile preconizate a veni din partea Grupului de la Cluj. Clujenii au inceput sa-l conteste pe Geoana tot mai vehement dupa referendumul din 19 mai, pe motiv ca a impins PSD intr-o greseala tactica. Gruparea lui Ioan Rus a deschis subiectul asumarii responsabilitatii de catre Geoana pentru procentele putine din sondajele de opinie si l-au acuzat chiar pe presedintele PSD ca a stopat reforma interna. Chiar vineri, Vasile Dancu a criticat din nou, intr-o conferinta la Baia Mare, absenta reformei in partid si faptul ca "intre conducerea PSD si corpul partidului exista un clivaj, astfel incat unele adevaruri care ar trebui rostite nu trec de bariera, raman in interiorul partidului".
In replica, liderul grupului "Oltenia", vicepresedintele PSD Ion Toma, a acordat ieri un interviu agentiei Rompres in care il lauda pe Mircea Geoana tocmai pentru "eforturile depuse" in scopul reformarii partidului. "Mircea Geoana a adus echilibru in partid, i-a dat fiecaruia dreptul de a se exprima liber, dar am impresia ca aceasta libertate a fost inteleasa gresit de unii dintre noi. Declaratiile publice facute de colegi de-ai nostri nu cred ca au ajutat prea mult partidul. Nu vreau sa acuz pe nimeni. Fiecare este liber sa isi sustina un punct de vedere, dar, cand este vorba de declaratii care pot afecta imaginea partidului, trebuie sa fim foarte atenti intrucat toti trebuie sa ne supunem unui statut si unor reguli unanim acceptate. Reforma in PSD nu s-a oprit, ba dimpotriva, ea isi urmeaza cursul, atat la nivel local, cat si la nivel central", a explicat Ion Toma.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.