Cladirea a beneficiat de cateva lucrari minime de consolidare, dar nimeni nu stie cat va mai rezista imobilul.

Casa Nationala de Pensii detine in proprietate cladirea unde inainte de '89 a functionat Policlinica de Copii din Braila, asta d
Cladirea a beneficiat de cateva lucrari minime de consolidare, dar nimeni nu stie cat va mai rezista imobilul.

Casa Nationala de Pensii detine in proprietate cladirea unde inainte de '89 a functionat Policlinica de Copii din Braila, asta dupa ce s-a consumat vreme de 16 ani un litigiu privind dreptul de proprietate cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Imobilul, o cladire impresionanta, ridicata in anii '30, este acum lasata in paragina. Situata pe Calea Calarasilor, cladirea a beneficiat de cateva lucrari minime de consolidare, dar nimeni nu stie cu precizie cat va mai rezista imobilul in picioare, intrucat nu s-a efectuat o expertiza. stefan Sampetru, actualul director al CJ de Pensii Braila ne-a declarat ca nu stie de ce fosta conducere nu s-a implicat corespunzator in aceasta problema: "La data de 26 ianuarie 2007 institutia noastra a primit confirmarea ca poate cheltui suma de 264 de milioane vechi pentru o expertiza a gradului de evaluarea a degradarii imobilului mentionat. Cand am venit la conducere am constatat ca nu se facuse nimic in acest sens. Fara o expertiza tehnica, institutia nu poate lua nici o decizie. Eu, personal am contactat experti, vrem sa scoatem caietul de sarcini undeva sub 5000 de euro, eventual sa gasim posibilitatea sa efectuam lucrarea prin incredintare directa". Cert este ca in prezent nimeni nu poate garanta ca imobilul va mai rezista multa vreme in picioare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.