Militari americani de la bazele Baumholder (Germania) si Vicenza (Italia) vor incepe luna aceasta sa se desfasoare in Romania, in cadrul primei rotatii a Joint Task Force-East, a informat publicatia electronica americana Stars and Stripes.
Un nu
Militari americani de la bazele Baumholder (Germania) si Vicenza (Italia) vor incepe luna aceasta sa se desfasoare in Romania, in cadrul primei rotatii a Joint Task Force-East, a informat publicatia electronica americana Stars and Stripes.
Un numar de aproximativ 1.000 de militari si civili vor participa la exercitii care vor dura doua luni si se vor desfasura la Baza de operatiuni Mihail Kogalniceanu, in perspectiva desfasurarilor de forte americane in Romania si Bulgaria. Artileristi ai Batalionului 1 de la baza Baumholder se vor alatura in curand trupelor romane si bulgare. Primii militari vor pleca spre Romania la sfarsitul acestei luni, iar exercitiile vor incepe la 17 august si se va incheia la 22 octombrie.
Apropiata desfasurare de forte americane va fi prima de anvergura in cadrul acordului semnat de Romania in decembrie 2005, conform caruia, timp de zece ani, trupe ale SUA vor fi trimise prin rotatie in tara noastra pentru instructie. Statele Unite si Bulgaria au semnat un document similar, tot pentru zece ani, in aprilie 2006. Efectivul Cartierului General va include militari USAREUR si ai diviziei de blindate de la baza Wiesbaden, precum si din cadrul Southern European Task Force cu baza la Vicenza. In cadrul apropiatelor manevre, militari ai fortelor aeriene si navale americane se vor antrena alaturi de colegi din Romania si Bulgaria, soldatii fiind instruiti in domeniul folosirii armamentului mic si urmand sa participe la simularea unor operatiuni de salvare.
Intre 3.000 si 4.000 de militari si personal asimilat americani vor fi prezenti prin rotatie, pentru perioade de instructie de cate sase luni, la cursurile de la bazele din Romania si Bulgaria, unde ar putea fi desfasurate, pentru scurte misiuni de antrenament, si forte ale altor state, precum Georgia si Ucraina. De la prabusirea blocului comunist la sfarsitul anului 1989, trupe americane s-au deplasat ocazional in Romania si Bulgaria doar pentru a contribui la pregatirea fortelor armate din cele doua tari. Locuitorii din comuna constanteana Mihail Kogalniceanu ii asteapta pe americani cu speranta relansarii economice a localitatii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.