Valoarea totala a investitiilor realizate de companiile franceze in Romania se ridica la circa 3,5 miliarde de euro, dar suma poate fi chiar mai mare, a declarat, joi, ambasadorul Frantei, Hervé Bolot, la deschiderea celei de-a patra editii a Zilei
Valoarea totala a investitiilor realizate de companiile franceze in Romania se ridica la circa 3,5 miliarde de euro, dar suma poate fi chiar mai mare, a declarat, joi, ambasadorul Frantei, Hervé Bolot, la deschiderea celei de-a patra editii a Zilei Frantei la Bucuresti.
Valoarea investitiilor in domeniul lucrarilor publice si al constructiilor, in special pe segmentul materialelor de constructii, a crescut anul acesta cu aproximativ 20%.
"Cele mai importante 50 de companii franceze prezente in Romania se afla printre primii trei jucatori din domeniul lor de activitate", a afirmat Bolot.
La randul sau, presedintele Consiliului Investitorilor Straini, Patrick Gelin, a aratat ca statisticile privind valoarea investitiilor franceze in Romania sunt destul de greu de cuantificat. El a dat exemplul bancii pe care o conduce, BRD-Groupe Societe Generale, care a fost evaluata in momentul cumpararii, in 1999, la circa 400 milioane euro, iar in prezent valoarea investitiilor realizate in dezvoltarea bancii a ajuns la 600 milioane de euro, avand active nete de 550 milioane euro.
La Camera de Comert si Industrie Franco-Romana sunt inscrise 270 de firme franceze sau cu participare franceza.
De la inceputul anului, a fost inregistrata o crestere a cererii intreprinderilor franceze de a intra pe piata din Romania, insa multe firme se confrunta cu lipsa resurselor umane in anumite domenii si regiuni, a spus seful Misiunii Economice de pe langa Ambasada Frantei, Florence Dobelle. "Lipsa resurselor umane solicita o abordare strategica a companiilor care intentioneaza sa desfasoare afaceri in Romania", a precizat Dobelle.
Ea a aratat ca in prezent in Romania sunt inregistrate 4.800 de firme cu capital francez, in crestere de la nivelul de 4.000 de companii in 2006. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.