Grupul american Ford a depus joi la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) singura oferta finala pentru cumpararea companiei Automobile Craiova, pana la termenul limita, care a expirat la ora 16:00.
AVAS a publicat in luna iunie anuntul de privatizare a societatii Automobile Craiova, care detine fabrica Daewoo Automobile Romania, termenul final pana la care pot fi depuse ofertele pentru pachetul de actiuni reprezentand 72,4% din capitalul social fiind 5 iulie.
Pana la jumatatea lunii mai, AVAS a primit trei scrisori de intentie din partea producatorilor americani General Motors si Ford si a firmei rusesti JSC Russian Machines, parte a unui grup detinut de magnatul Oleg Deripaska, care si-au exprimat interesul pentru preluarea Automobile Craiova. Investitorii vor fi departajati in functie de pretul oferit pe actiune, investitiile asumate pentru modernizarea capacitatilor de productie a autoturismelor de pe platforma Automobile Craiova, angajamentul ofertantului de a ajunge in al patrulea an de la privatizare la un nivel de integrare de minimum 60% si realizarea unui volum al productiei de 200.000 de autoturisme in al patrulea an investitional de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, potrivit strategiei de privatizare a companiei.
Ofertantii va trebui sa prezinte si un plan de afaceri pe o perioada de patru ani, in care sa mentioneze elementele tehnice, economico-financiare, sursele de finantare, dezvoltarea pietei.
Cea mai buna oferta va fi selectata de Comisia de privatizare prin aplicarea grilei de punctaj.