Uniunea Europeana stia inca de la bun inceput ca Romania si Bulgaria nu vor fi pregatite sa adere in 2007, dar nu a incercat sa previna aceasta situatie. Pasivitatea de care oficialitatile UE au dat dovada pune blocul comunitar intr-o pozitie s
Uniunea Europeana stia inca de la bun inceput ca Romania si Bulgaria nu vor fi pregatite sa adere in 2007, dar nu a incercat sa previna aceasta situatie.


Pasivitatea de care oficialitatile UE au dat dovada pune blocul comunitar intr-o pozitie stanjenitoare, Bruxelles-ul gasindu-se in situatia de a nu mai putea face nimic in legatura cu esecul Romaniei si Bulgariei de implementare a reformelor anticoruptie asumate inainte de aderare, titreaza "Financial Times". "Cum poate UE lupta pentru impunerea statului de drept in lume, cand nu poate impune asa ceva in randul propriilor membri?", se intreaba retoric editorialistul britanic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.