Razboinic. Ultimele creatii ale designerului englez John Galliano sunt inspirate de lumea aspra a conflictelor militare Cu ocazia Saptamanii Modei de la Paris, eveniment desfasurat in perioada 28 iunie - 1 iulie, designerul John Galliano s-a gandit
Razboinic. Ultimele creatii ale designerului englez John Galliano sunt inspirate de lumea aspra a conflictelor militare Cu ocazia Saptamanii Modei de la Paris, eveniment desfasurat in perioada 28 iunie - 1 iulie, designerul John Galliano s-a gandit sa ofere o noua lectie de stil admiratorilor sai. Colectia prezentata de el se adreseaza barbatilor si vizeaza punctarea tendintelor in moda pentru sezonul primavara-vara al anului viitor. Vizibil atasat de tema conflictelor militare, care, de altfel, i-a servit drept sursa de inspiratie si pentru prima sa colectie, "Les Incroyables", din 1984, designerul britanic cu minte iscoditoare si dornic sa socheze si-a imaginat un barbat mereu gata de lupta si capabil sa faca fata oricarui tip de confruntare. Unele dintre hainele create de Galliano par copia fidela a echipamentelor de lupta ale teroristilor Al-Qaeda, condusi de temutul Osama bin Laden. Prezentare in biserica Astfel, costumele militare, mastile de gaze si imprimeurile care imita camuflajul au luat cu asalt podiumul de prezentare, improvizat intr-o biserica din capitala Frantei. Alegerea locatiei, in contrast clar cu modelele imaginate de Galliano, nu a facut decat sa ii confirme acestuia faima de personaj care traieste parca doar pentru a-i soca pe ceilalti. Creatiile designerului britanic, care inca nu si-a revenit dupa socul mortii neasteptate a lui Steven Robinson, mana sa dreapta, au trezit in mintea spectatorilor imagini desprinse din conflictele sangeroase ale ultimilor zeci de ani. Pe podium, ca pe front Fie ca a fost vorba de elemente ce tin de miscarea Panterelor Negre din anii ?60, a Intifadei palestiniene ori a recentelor evenimente din Afganistan si Irak, tinutele au starnit, fara exceptie, aplauze la scena deschisa. Cat despre modele, se pare ca acestea s-au simtit confortabil in hainele lor razboinice si au luat totul ca pe o joaca de oameni mari. Vestimentatia purtata de barbatii arabi si turbanele tip bin Laden s-au completat firesc pentru Galliano si spectaculos pentru privitori, cu tunicile militare europene, pantalonii deasupra genunchiului, cartusierele ori vestele antiglont.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.