Directia Silvica Focsani a instiintat Comisia Judeteana de aplicare a legilor fondului funciar ca a depus la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea sesizare impotriva membrilor Comisiei Locale de aplicare a legilor fondului funciar din Mera pentru
Directia Silvica Focsani a instiintat Comisia Judeteana de aplicare a legilor fondului funciar ca a depus la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea sesizare impotriva membrilor Comisiei Locale de aplicare a legilor fondului funciar din Mera pentru fals in declaratii si uz de fals. Subprefectul Mioara Flenchea a tinut sa explice in cadrul unei conferinte de presa conflictul iscat in comuna Mera. Aici, mai multi cetateni se declara nemultumiti ca desi au primit hotararea de validare a dreptului de proprietate si au si hotarari judecatoresti in acest sens, nu intra in posesia padurilor.
Flenchea a aratat ca la sfarsitul anului trecut, in decembrie, Comisia Judeteana pentru Reconstituirea Dreptului de Proprietate a validat pentru o parte din persoanele care au depus cererile la Mera, reconstituirea a 499,51 ha de padure. Cetatenii din Mera si-au facut dosarele de reconstituire pe baza unor declaratii de martori. In acest sens, Flenchea a spus ca nu este exclus ca localnicii din Mera sa se fi folosit de metoda "martorului-suveica". Pe de alta parte, prefectul Ion Oprea a spus ca procesul de retrocedare a fost oarecum intarziat si de indiferenta unor Comisii Locale de aplicare a legilor fondului funciar, precum si de lipsa de informare a cetatenilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.