FINANCIAL TIMES
UE nu face nimic

Cotidianul britanic Financial Times (FT) a criticat dur Uniunea Europeana pentru ca "nu face aproape nimic" in privinta esecurilor Romaniei si Bulgariei de a implementa reformele anticoruptie. Este gre
FINANCIAL TIMES
UE nu face nimic

Cotidianul britanic Financial Times (FT) a criticat dur Uniunea Europeana pentru ca "nu face aproape nimic" in privinta esecurilor Romaniei si Bulgariei de a implementa reformele anticoruptie. Este greu ca UE sa poata sa mai faca ceva in privinta esecului Romaniei si Bulgariei de a implementa reformele anticoruptie, promise inainte sa intre in Uniune. Dar acest lucru nu ar trebui sa fie o scuza pentru faptul ca Bruxelles-ul nu face aproape nimic, a comentat FT. Intr-un alt articol, aceeasi publicatie a afirmat ca "abordarea lasa" a problemelor cu care se confrunta Romania si Bulgaria in raportul Comisiei Europene "ii submineaza pe reformistii din cele doua tari, jefuindu-i de unele arme puternice pe care ei le-ar fi putut folosi in bataliile interne". De asemenea, FT a apreciat ca modul in care Comisia a abordat raportul "ii priveaza pe oamenii din Romania si Bulgaria de beneficiile complete ale statutului de membru UE" si ca vor mai trece zece ani pana cand cele doua tari vor adopta standardele UE.

THE TIMES
Tacere

Cati politicieni bulgari trebuie sa mai fie asasinati pentru ca executivul european sa publice un raport cu adevarat critic? - s-a intrebat The Times. Rapoartele "privind progresele" realizate de Bulgaria si Romania se remarca prin deliberata lor toleranta. Comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, desi a remarcat existenta "coruptiei la nivel inalt" in ambele tari, a spus ca nu ar fi "o situatie atat de blamabila si de rusinoasa". Tacerea asupra coruptiei si criminalitatii nu foloseste nimanui, a conchis publicatia.

THE INDEPENDENT
Suspendarea audierilor

Cotidianul The Independent a subliniat suspendarea audierilor in cazul fostului premier Adrian Nastase, acuzat de santaj si luare de mita, si a pus la indoiala disponibilitatea sistemului juridic din Romania de a judeca principalele cazuri de coruptie in care sunt implicati politicieni. De asemenea, publicatia a scris ca Romania si Bulgaria se lupta cu niveluri alarmante de incalcari ale legii si asasinate la comanda.

DER SPIEGEL
Extindere de mantuiala

Romania si Bulgaria au fost avertizate de Comisia Europeana sa faca mai multe pentru a combate coruptia si crima organizata, insa multi se intreaba daca nu cumva cele doua tari au fost admise prea devreme si daca nu este poate prea tarziu pentru a le arata ca nu este asa, a scris revista germana Der Spiegel. Iar ziarul de centru-stanga Suddeutsche Zeitung a scris ca "pana acum, regula a fost aceea ca odata devenit membru ramai pentru totdeauna membru. Ar fi mai bine insa daca s-ar putea arata usa acelor tari care nu respecta regulile".

RIA NOVOSTI
Summitul toaletelor

India gazduieste anul acesta la New Delhi "Summit-ul Mondial al Toaletelor", ce va fi insotit de o expozitie internationala a producatorilor de grupuri sanitare. Conform organizatorilor, printre tarile care au nevoie disperata de o asa-numita "revolutie a toaletelor" se numara Romania, Rusia, Turcia, Mexic, Brazilia, Egipt si Maroc.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.