Presedintele Partidului Social-Democrat, Mircea Geoana, alaturi de presedintele Internationalei Socialiste, Georgios Papandreou, de secretarul general al acestei organizatii, Luis Ayala, si de premierul bulgar, Serghei Stanisev, vor realiza in aceast
Presedintele Partidului Social-Democrat, Mircea Geoana, alaturi de presedintele Internationalei Socialiste, Georgios Papandreou, de secretarul general al acestei organizatii, Luis Ayala, si de premierul bulgar, Serghei Stanisev, vor realiza in aceasta toamna o vizita la Belgrad si la Pristina.

Decizia in acest sens a fost luata la reuniunea Consiliului Internationalei Socialiste, ale carei lucrari s-au desfasurat, vineri si sambata la Geneva, a declarat, pentru Rompres, Mircea Geoana.

“Am decis sa realizam o noua vizita in Balcani, la Pristina si la Belgrad, incercand sa determinam o solutie negociata, bineinteles incurajand si destinul european al Serbiei, dar si o integrare globala pentru tarile din Balcanii de Vest in structurile europene si euro-atlantice”, a precizat Mircea Geoana.

Totodata, Consiliul Internationalei Socialiste a adoptat un document in care se incurajeaza dialogul intre Belgrad si Pristina, a mentionat liderul PSD.

In calitate de copresedinte al Consiliul Internationalei Socialiste pentru Europa de Sud-Est, Mircea Geoana a prezentat la Geneva o evaluare cu privire la evolutiile din Balcani, cu accent deosebit pe problemele din provincia Kosovo.

“Am sustinut ideea gasirii unei formule de repornire a dialogului intre partea sarba si partea kosovara. Exista un proiect de rezolutie al Consiliului de Securitate al ONU, inaintat de sase state membre ale Uniunii Europene si de Statele Unite ale Americii, care reprezinta o buna baza de discutie, dar pozitia unanima, aici, la Internationala Socialista, a fost ca solutiile impuse unilateral nu pot sa duca la rezultate durabile”, a declarat Mircea Geoana.

El a adaugat ca aceasta organizatie sustine “gasirea unei formule care sa permita ajungerea la o decizie cu privire la statutul final al provinciei Kosovo, dar prin care drepturile minoritatii sarbe din Kosovo sa poata fi protejate”.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.