Canalul american de televiziune CBS News a gasit un mesaj, postat joi pe un forum islamist, despre care se presupune ca a avertizat asupra atentatelor din capitala Marii Britanii.  "Astazi va spun, bucurati-va: prin voia lui Allah, Londra va fi
Canalul american de televiziune CBS News a gasit un mesaj, postat joi pe un forum islamist, despre care se presupune ca a avertizat asupra atentatelor din capitala Marii Britanii. "Astazi va spun, bucurati-va: prin voia lui Allah, Londra va fi bombardata", a scris persoana care se identifica prin pseudonimul Osama al-Hazeen cu cateva ore inainte ca prima bomba sa fie gasita. Mesajul are aproape 300 de cuvinte si critica decizia Reginei Elisabeta a II-a de a-l decora pe scriitorul Salman Rushdie, transmit agentiile internationale, consultate de Hotnews.

Mesajul a fost gasit pe forumul Al Hesbah, folosit in general de islamisti pentru propaganda si pentru postarea de inregistrari video ale gruparilor sunnite si chiar ale Al-Qaeda.

Potrivit CBS News, mesajul a fost postat cu aproximativ 17 ore inainte ca prima bomba sa fie gasita, si incepe cu fraza "In numele lui Allah, cel mai milostiv, cel mai iertator. Isi doreste cu ardoare Marea Britanie atacuri cu bomba din partea Al-Qaeda?"

"Spunem Marii Britanii: emirul Al- Qaeda, seicul Osama, te-a mai amenintat o data si si-a pus amenintarile in practica. Astazi va spun, bucurati-va: prin voia lui Allah, Londra va fi bombardata."

CBS News a precizat ca nu are dovezi concrete privind legatura intre autorul mesajului de pe forum si bombele gasite vineri in Londra. Inainte de mesajul de joi, pe forumul al Hezbah, nu au existat niciun fel de aluzii cu privire la un atac in Londra.

Jurnalistii au mai afirmat ca oficialii politiei si serviciilor secrete nu au putut preciza daca anchetatorii au cunostinta de existenta mesajului de pe forum.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.