Alexandra Nastase Atmosfera secolului al XX-lea a inceput sa prinda contur, in aceste zile, in cadrul unei expozitii de costume si accesorii Retro, care are loc in Capitala si care ar putea duce la nasterea unui muzeu al modei. Profesorul universita
Alexandra Nastase Atmosfera secolului al XX-lea a inceput sa prinda contur, in aceste zile, in cadrul unei expozitii de costume si accesorii Retro, care are loc in Capitala si care ar putea duce la nasterea unui muzeu al modei. Profesorul universitar Adina Nanu, initiatoarea si detinatoarea colectiei de haine de epoca, a reusit sa adune la un loc costume de promenada, tinute hippie sau rochii fantezii, de la 1900 si pana in prezent. Colectia include articole vestimentare autentice si inedite, piese de mobilier si obiecte specifice fiecarei epoci, precum si creatii contemporane. "Expunerea porneste de la ideea ca moda se inspira intotdeauna din trecut. Ca asa stau lucrurile o demonstreaza si corsetul specific anului 1900, care, de cand a fost lansat pe scena de Madonna, a devenit o piesa vestimentara curenta", ne-a spus Adina Nanu. Pe langa piesele vestimentare care apartin familiei organizatoarei, colectia cuprinde si obiecte ale poetului Vasile Alecsandri sau ale pictorului Sabin Popp.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.