>> Unitatea de cogenerare va fi pusa in functiune in perioada imediat urmatoare.

>> Clientii vor putea controla in permanenta consumul.

Primaria din Medgidia a achizitionat o unitate de cogenerare pentru sistemul de incalzire ce
>> Unitatea de cogenerare va fi pusa in functiune in perioada imediat urmatoare.

>> Clientii vor putea controla in permanenta consumul.

Primaria din Medgidia a achizitionat o unitate de cogenerare pentru sistemul de incalzire centralizata care va fi introdus in acest an in municipiu. Este cel mai performant sistem la nivel mondial, de care vor beneficia peste 2000 de locuitori din zona de nord a orasului. Medgidia este printre primele localitati care experimenteaza acest procedeu, unitatea de cogenerare avand o valoare de peste 2.000.000 de lei. Cogenerarea consta in producerea simultana a energiei electrice si a caldurii intr-o instalatie tehnica gandita sa functioneze unitar. Echipamentul consta intr-un agregat termic, un generator de energie electrica si echipamente anexe. Sistemul este mai eficient decat producerea energiei electrice si a caldurii separat si va duce la reducerea emisiilor poluante si a impactului global asupra mediului. In noul sistem de incalzire vor fi incluse contorizarea si reglajul individual al energiei termice, ceea ce va permite clientilor sa isi verifice in orice moment consumul si sa detina controlul asupra serviciului pe care il platesc. Alina Vladusel, seful serviciului de comunicare din cadrul Primariei Medgidia, a declarat ca anul acesta au fost reabilitate trei centrale termice, iar pana la sfarsitul anului vor mai fi modernizate centralele din zonele Orasul Nou si Rotunda.
Prin aceste proiecte autoritatile locale doresc sa aduca un plus de confort in apartamentele locuitorilor Medgidiei.

Ziua Usilor Deschise

Pentru a comunica locuitorilor realizarile din ultimii trei ani si planurile pe care le au pentru urmatoarea perioada, autoritatile din Medgidia organizeaza maine Ziua Usilor Deschise. Vizitatorii vor participa la sedintele de lucru ale primarului Dumitru Moinescu cu angajatii, la intalnirile cu colaboratorii si la audientele cu cetatenii. Din obiectivele vizitate de cei prezenti vor face parte expozitia de arta a Taberei internationale de pictura Lucian Grigorescu, expozitia de fotografie Medgidia 150 de ani si Galeria primarilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.