Targul "Lactate dobrogene pentru piata europeana", activitate simbol a proiectului "Eurofarmers for Euromarket", se va desfasura in perioada 20-21 iulie in localitatea Histria. Evenimentul consta in expunerea de produse lactate (branzeturi, cascaval
Targul "Lactate dobrogene pentru piata europeana", activitate simbol a proiectului "Eurofarmers for Euromarket", se va desfasura in perioada 20-21 iulie in localitatea Histria. Evenimentul consta in expunerea de produse lactate (branzeturi, cascaval si iaurt), care vor fi expuse in circa 30 de standuri. Targul va permite fermierilor din Dobrogea sa vanda produsele, dar si sa incheie contracte cu parteneri comerciali. De altfel, este prevazuta si amenajarea unui stand de informare, unde vor fi expuse materiale de prezentare ale principalelor institutii implicate in procesul de integrare europeana din judetele Constanta si Tulcea. Pentru a participa la targ, fermierii trebuie sa se inscrie cu cel putin zece zile inainte de inceperea evenimentului. In cadrul evenimentului se va desfasura si un concurs al calitatii pentru fiecare categorie de produs. Se vor acorda premii pentru cea mai buna branza telemea de oaie, branza FETA, cascaval de oaie si iaurt de oaie, dar si un premiu pentru modul de prezentare a standului. De asemenea, se va acorda si un premiu constand intr-o excursie de doua persoane intr-o tara din Uniunea Europeana cu traditie in cresterea oilor, pentru a observa modul in care se face productie in aceste zone.

cine
>> InvitaTi de seama
La deschiderea oficiala vor fi prezenti oficiali ai Delegatiei Comisiei Europene in Romania, ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai Ministerului Integrarii Europene si ai Agentiei pentru IMM-uri si Cooperatie. Nu vor lipsi reprezentanti ai principalelor institutii reprezentative din cele doua judete. La targ sunt invitati vizitatori, cumparatori, contractori, dar si potentiali investitori.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.