Comisia juridica a Camerei Deputatilor va transmite Biroului Permanent un raport asupra sesizarii facute de deputatul Nati Meir cu privire la faptul ca, pentru semnatura pe care a acceptat sa o puna pe motiunea de cenzura a PD, anumiti lideri

Comisia juridica a Camerei Deputatilor va transmite Biroului Permanent un raport asupra sesizarii facute de deputatul Nati Meir cu privire la faptul ca, pentru semnatura pe care a acceptat sa o puna pe motiunea de cenzura a PD, anumiti lideri ai acestui partid i-ar fi oferit ceea ce el numeste "mita" sau o "promisiune". Presedintele Comisiei, Sergiu Andon, a declarat ieri, in cadrul sedintei, ca in raport vor fi incluse cateva concluzii axate pe ideea ca sesizarea lui Nati Meir "are un caracter incert", mai ales ca, in opinia sa, Meir "a facut zarva in jurul unei neseriozitati a PD". Pe baza raportului Comisiei juridice, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor va trebui sa decida pasii urmatori, respectiv daca sesizarea lui Nati Meir va trebui supusa atentiei Parchetului sau nu. "Suntem comisie de disciplina, nu complet de judecata. Nu putem sa decidem noi daca e infractiune sau nu", a declarat vicepresedintele Comisiei juridice, Ioan Timis. Augustin Zegrean (PD), membru al Comisiei, a subliniat ca se poate constata ca, in sesizarea lui Nati Meir, nu se face referire expresa la niciun posibil mituitor si ca nu are "adresant". "Cred ca Nati Meir nu vrea nimic, de fapt, prin sesizarea asta. Nici nu are adresant. Ar trebui sa declinam competenta catre Biroul Permanent", a spus Zegrean. La randul sau, deputatul Gheorghe Gabor a afirmat ca "avem doar mituitul (Nati Meir-n.r.), dar nu avem persoana care l-a mituit". De aceea, el a optat pentru solutionarea sesizarii de catre Biroul Permanent, pentru ca Meir invoca existenta mitei, dar aceasta infractiune ar trebui mai intai probata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.