Deputatii au decis, astazi, cu 77 de voturi 'pentru', 47 'impotriva' si 1 abtinere, retrimiterea la Comisia juridica a proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, urmand ca actul normativ
Deputatii au decis, astazi, cu 77 de voturi 'pentru', 47 'impotriva' si 1 abtinere, retrimiterea la Comisia juridica a proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, urmand ca actul normativ sa fie votat in sedinta plenului de joi, informeaza Rompres.

Cererea a fost facuta de secretarul de stat Karol Kovacs care a punctat ca, in perioada vacantei parlamentare, Guvernul are de rezolvat probleme legate de post-aderarea la UE, in special legate de activitatea Ministerului Justitiei.

"Solicit retrimiterea la Comisia juridica a acestei legi pentru a pune in discutie amendamente legate de activitatea Ministerului Justitiei", a cerut reprezentantul Guvernului.

Vicepresedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, social-democratul Florin Iordache, a anuntat ca raportul asupra actului normativ va fi intocmit miercuri dupa-amiaza si ca solicita in mod expres vot final joi.

Comisia Juridica a aprobat, saptamana trecuta, cu 12 voturi 'pentru' si 5 'impotriva', proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe timpul vacantei parlamentare.

Voturile favorabile proiectului de abilitare a Executivului au provenit din partea deputatilor PSD, PNL, UDMR si PC, in timp ce voturile impotriva au fost exprimate de deputatii PD si PRM.

Actul normativ a fost respins de Senat, iar Camera Deputatilor va avea votul decizional.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.