Pragul electoral ar putea fi coborat de la 5% la 2%, odata cu introducerea votului uninominal, a declarat secretarul general al PNL Dan Motreanu. El a precizat ca propunerea apartine Asociatiei ProDemocratia, dar si altor organizatii si are in veder
Pragul electoral ar putea fi coborat de la 5% la 2%, odata cu introducerea votului uninominal, a declarat secretarul general al PNL Dan Motreanu. El a precizat ca propunerea apartine Asociatiei ProDemocratia, dar si altor organizatii si are in vedere posibilitatea ca partide mici, care nu au sanse sa obtina un scor electoral bun, la nivel national, sa poata intra totusi in Parlament. Motreanu a mai spus ca, in acest fel, s-ar asigura si o mai buna corelare intre distribuirea mandatelor si optiunile alegatorilor, fiind eliminat principiul invingatorul ia totul. Liderul PNL a mai explicat ca, spre exemplu, un partid care are candidati pregatiti si obtine un scor bun in anumite circumscriptii, dar nu depaseste pragul de 5% la nivel national, risca sa ramana in afara Legislativului. El mai sustine, conform NewsIn, ca o astfel de prevedere ar veni in sprijinul unor partide precum PNTCD, Actiunea Populara, precum si PLD si PIN. Deocamdata nu s-a luat insa o decizie finala. Conducerea PNL a decis sa il numeasca pe Dan Motreanu in Comisia pentru elaborarea Codului electoral, dupa ce acesta re nuntase sa mai faca parte din forul respectiv in momentul in care a fost numit ministru. Comisia electorala va lucra pe toata durata vacantei parlamentare.

Guvernul isi asuma iar raspunderea
Si liderul PNL Ludovic Orban a vorbit ieri de votul uninominal.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.