Cele doua motiuni ale PD si PLD ar fi trebuit sa fie ieri dezbatute in Camera Deputatilor, incepand cu ora 16.00. Insa prin contributia PSD si PNL au fost amanate pana aseara la ora 19.00.


Inca de la pranz, liberalii si social-democr
Cele doua motiuni ale PD si PLD ar fi trebuit sa fie ieri dezbatute in Camera Deputatilor, incepand cu ora 16.00. Insa prin contributia PSD si PNL au fost amanate pana aseara la ora 19.00.


Inca de la pranz, liberalii si social-democratii au incercat sa scoata de pe ordinea de zi a sedintei cele doua motiuni ale democratilor, prima referitoare la sanatate si a doua la agricultura. In Biroul Permanent al Camerei Deputatilor s-a luat in discutie faptul ca, asa cum au fost ele redactate, motiunile simple seamana cu motiunile de cenzura, deci nu sunt regulamentare si ar trebui sa fie retrimise la cele doua partide care le-au initiat. La ora 16.00, cand trebuia sa inceapa dezbaterea primei motiuni, in loc de discursurile alocate, potrivit regulamentului, fiecarui partid s-a cerut de catre PSD scoaterea motiunilor de pe ordinea de zi. Bogdan Olteanu, in calitate de presedinte de sedinta, a fost mai mult decat incantat sa le dea apa la moara pesedistilor, acceptand ca discutiile pe procedura sa se lungeasca mai bine de doua ore, spre disperarea democratilor. Abia spre seara propunerea a fost supusa la vot. S-au inregistrat 96 de voturi pentru, 65 impotriva si 93 de abtineri.
Prima motiune a inceput sa fie dezbatuta abia la ora 19.00, estimandu-se ca a doua sa intre in discutie undeva in jurul orei 22.00. Oricum, acestea nu aveau nici o sansa de reusita, deoarece PSD anuntase inca de ieri dimineata ca nu va vota in favoarea motiunilor simple ale PD.
Liderii PSD luasera o decizie in Biroul Permanent al partidului in privinta abtinerii de la vot pe motiv ca PD este vinovat in egala masura cu PNL pentru faptele pe care le incrimineaza in cele doua motiuni. In schimb, presedintele PD, Emil Boc, anuntase ca democratii vor vota motiunile simple depuse de PSD, una la Camera Deputatilor si alta la Senat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.