Investitori din Kazahstan, Spania si Israel, precum si cateva fonduri de investitii europene au proiecte imobiliare ce ajung la circa trei miliarde de euro in orasul Voluntari si vor aduce pe piata 5.000 de locuinte, dar si centre comerciale, a decla
Investitori din Kazahstan, Spania si Israel, precum si cateva fonduri de investitii europene au proiecte imobiliare ce ajung la circa trei miliarde de euro in orasul Voluntari si vor aduce pe piata 5.000 de locuinte, dar si centre comerciale, a declarat luni primarul localitatii, Costel Pandele. Din suma de trei miliarde de euro pe care investitorii i-au programat pentru Voluntari, aproape 800 milioane de euro vor proveni de la dezvoltatorii din Kazahstan si circa 300 milioane de euro de la israelieni, restul de la investitori privati din Spania, dar si de la fondurile de investitii, potrivit primarului orasului Voluntari, citat de Newsin.
"Investitorii din Kazahstan au cumparat un teren de 15 hectare pe care vor dezvolta un centru comercial si 2.600 de apartamente", a precizat Costel Pandele. In urmatorii doi ani, investitorii din Israel si-au propus sa construiasca in Voluntari 1.400 de apartamente pe un teren de cinci hectare, iar investitia poate ajunge la peste 300 milioane de euro. Compania israeliana Heftsiba Global si grupul Apollo Real Estate au anuntat recent ca vor investi 13 milioane de euro in achizitia unui teren in Voluntari pentru a ridica un nou ansamblu rezidential cu aproximativ 1.000 de apartamente. Un alt proiect apartine grupului spaniol Ibiza House, care va depasi 600 milioane de euro si va cuprinde atat vile de lux, blocuri de apartamente adresate clasei cu venituri ridicate, cat si centre comerciale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.