Ieri in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate peste 11.200 contracte futures si optiuni, valoarea lor reprezentand echivalentul a aproape 43 milioane de lei. In piata raportului euro/leu s-au inregistrat noi scaderi ale preturilor. Pentr
Ieri in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate peste 11.200 contracte futures si optiuni, valoarea lor reprezentand echivalentul a aproape 43 milioane de lei. In piata raportului euro/leu s-au inregistrat noi scaderi ale preturilor. Pentru martie viitor pretul a coborat la 3,225 lei, pentru decembrie la 3,26 lei iar pentru septembrie la 3,24 lei. Preturile derivatelor pe actiuni s-au mentinut pe crestere, dar s-au consemnat si cateva exceptii. Derivatele pe actiunile SIF 2 si SIF 5 au continuat sa domine plasamentele, fiind cele mai lichide active suport tranzactionate. Pentru acestea interesul jucatorilor s-a extins catre toate scadentele disponibile, cea in derulare avand inca un usor avantaj la capitolul lichiditate, termenul septembrie amenintandu-i insa pozitia, pe masura ce ne apropiem de inchiderea de luna. DESIF 5 au ocupat primul loc in clasamentul zilei cu aproape 5.500 contracte incheiate. In ceea ce le priveste, cea mai puternica apreciere a inregistrat-o pretul unei actiuni DESIF 5 iunie care a urcat cu 9,6 bani si a inchis la 4,14 lei. Cu 3,97 bani a crescut pretul DESIF 5 septembrie si cu 2 bani cel al DESIF 5 decembrie, cotatiile pentru aceste scadente oprindu-se la 4,18 si 4,35 lei/actiune. DESIF 5 martie au evoluat pe o directie opusa diminuandu-se cu un ban. Ele au fost cotate la 4,45 lei/actiune. In cazul derivatelor pe SIF 2 au fost tranzactionate peste 5.000 contracte. Pentru cea de-a doua scadenta a anului, DESIF 2 au fost cotate la 3,55 lei/actiune, aflandu-se in crestere de 2 bani. Pentru scadenta din toamna traseul ascendent s-a incheiat la cota 3,6301 lei/actiune, cu un castig de 0,76 bani. Raportat la ultima scadenta din 2007 DESIF 2 au castigat 0,48 bani, incheind ziua la o valoare de 3,8248 lei/titlu. Pentru martie 2008 s-a consemnat, ca si in cazul DESIF 5, o evolutie divergenta, soldata cu o depreciere de 5 bani, care a dus pretul de cotare la 4,05 lei/actiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.