In plan politic, la Constanta s-a asternut o liniste mormantala. Loviti de canicula, politicienii locali nu mai misca niciun deget, tratand cu o lehamite naturala toate problemele cu care se confrunta, la aceasta ora, judetul Constanta. Parlamentarii
In plan politic, la Constanta s-a asternut o liniste mormantala. Loviti de canicula, politicienii locali nu mai misca niciun deget, tratand cu o lehamite naturala toate problemele cu care se confrunta, la aceasta ora, judetul Constanta. Parlamentarii nostri vorbareti au disparut subit din peisaj. Unii dintre ei sunt in refacere pentru ca si-au deteriorat pieptul din cauza numeroaselor lovituri cu caramida. Dumnealor nu se mai calca in picioare pentru aburirea cetatenilor deprinsi sa fie dusi in permanenta cu zaharelul. Tot felul de initiative parlamentare se dovedesc a fi doar picaturi de apa de ploaie intr-un ocean de vorbe. Alesii constantenilor, cu o exceptie sau doua, se bat multumiti pe burta pe motiv ca si-au indeplinit planul la oratorie libera. Toti indivizii astia au pus lacatul pe judet si au tulit-o in vacanta! Ce au lasat in urma lor? Numeroase probleme nerezolvate si multe semne de intrebare. Au disparut cu totii, fiind pesemne obositi peste masura! In plan politic si nu numai, la Constanta, s-a asternut o liniste mormantala peste promisiunile parlamentarilor echivalente cu marea si cu sarea de pe intregul nostru litoral! Vara, care este destul de lunga si de secetoasa, iar constantenii trebuie sa se ingrijeasca singuri de propria soarta. La fel s-a intamplat si in anii trecuti cu prilejul inundatiilor! S-au lenevit pana si cei care jongleaza la comanda cu tot felul de sondaje si clasamente pentru a face din primarul Zanfir Iorgus un invingator nemuritor! Grangurii parlamentari cauta umbra din strainatate, iar cand au nevoie de ajutor electoral pozeaza in salvatori ai turismului autohton. In realitate, nimanui nu-i pasa decat de propria soarta si de propriul scaun! Nu-i vorba, nici in timpul anului nu se prea omoara cu firea! Acum, cel putin, dau vina pe canicula! Sa fim seriosi, este o stare de lehamite nationala cu care ne confruntam de cativa ani incoace! Cei care ajung la Putere obisnuiesc sa puna repede lacatul pe judet si coada pe spinare. Singurul lucru pozitiv este ca s-au mai potolit si scandalagiii din teritoriu, indivizii a caror singura preocupare de baza o reprezinta circul politic. Din acest punct de vedere, respiram un aer mai civilizat. Nu pentru mult timp, desigur, pentru ca domnii care pun tara la cale prin diverse unghere ascunse nu au stare... Experienta estivala cu cei care pun lacatul pe judet ne permite sa concluzionam ca e tot aia cu sau fara parlamentari. Se imbata unii cu apa rece pe tema votului uninominal. Se prefac ca au uitat de esenta proverbului ce ne prezinta naravul din fire care nu are lecuire! Cu ce vor fi mai breji pe uninominal actualii alesi ai constantenilor! De aceea, riscam sa avem, in viitor, un Parlament cu noi vedete care pun lacatul pe judet!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.