Cadou. Inaripatele i-au fost donate de un prieten care detine o ferma si se pricepe foarte bine la ingrijirea unor astfel de pasari Poetul-revolutionar Mircea Dinescu creste la conacul sau de la Cetate sapte struti. Omul de litere, pe care localnici
Cadou. Inaripatele i-au fost donate de un prieten care detine o ferma si se pricepe foarte bine la ingrijirea unor astfel de pasari Poetul-revolutionar Mircea Dinescu creste la conacul sau de la Cetate sapte struti. Omul de litere, pe care localnicii din zona si argatii de pe mosie il numesc cu admiratie nedisimulata "Conu? Dinescu" ne-a marturisit ca, in materie de afaceri cu zburatoare, el este specializat in bibilici si ca despre acestea poate spune mai multe lucruri interesante. "Strutii sunt niste pasari interesante, dar, deocamdata, nu prea am ce sa zic mare lucru despre ei. Nu ma pricep. Deocamdata, eu ii tin de frumusete. Au ceva deosebit fata de celelalte pasari. Pana acum pot sa va spun ca au ouat... cam moale. Daca vreti, putem discuta despre bibilici." In afara de struti si bibilici, in ograda lui Dinescu de la Cetate mai caraie rate, gaste si gaini, grase, toate indopate si ingijite cum se cuvine de angajatii poetului. O afacere de viitor Carnea de strut este una dintre cele mai sanatoase carni, cu un continut foarte scazut in grasimi, fata de carnea de vaca, porc, pui sau curcan, prezentand un continut bogat in proteine si fier. De la un strut ajuns la varsta sacrificarii se pot obtine si 40-50 kg de carne, oua si pene. Un singur ou, de 14-18 cm lungime si 12-15 cm diametru, face cat 24 de gaina. Pielea pasarii (1,5 mp) e la mare cautare pentru ca din ea se confectioneaza tapiterii pentru scaune auto, genti, cizme si jachete. Din pielea unui strut matur se pot face patru perechi de cizme. Penele sunt unele dintre cele mai cautate produse datorita durabilitatii lor de-a lungul timpului, dar si pentru ca sunt foarte matasoase. Asadar, dupa revista "Plai cu Boi", Mircea Dinescu poate sa viseze linistit la o noua afacere de viitor: Plai cu Struti. "


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.