ADRIANA POPESCU Tinerii bucuresteni cu varste de pana la 35 de ani, care nu isi permit sa cumpere sau sa inchirieze o locuinta, se pot inscrie pe lista de asteptare a Agentiei Nationale pentru Locuinte. Chiriile variaza intre 54 lei (o garsoniera la
ADRIANA POPESCU Tinerii bucuresteni cu varste de pana la 35 de ani, care nu isi permit sa cumpere sau sa inchirieze o locuinta, se pot inscrie pe lista de asteptare a Agentiei Nationale pentru Locuinte. Chiriile variaza intre 54 lei (o garsoniera la mansarda), 60 lei (o garsoniera normala), 102 lei (apartament cu trei camere la mansarda) si 115 lei (apartament normal, cu trei camere). Persoanele interesate trebuie sa se adreseze Primariei sectorului 6 (care are conventie in acest sens cu ANL) si sa indeplineasca urmatoarele conditii: - sa fie majori, in varsta de pana la 35 de ani, la data repartizarii locuintei; - atat titularul cererii de locuinta, cat si membrii familiei acestuia (sau alte persoane aflate in intretinere) nu au voie sa detina si nici sa fi detinut alta locuinta in Capitala; - solicitantul trebuie sa lucreze in Bucuresti sau in comunele din judetul Ilfov. Pentru a beneficia de o locuinta, solicitantul trebuie sa depuna la Primaria Sectorului 6 un dosar care sa contina urmatoarele acte: - cerere tip scrisa (se face numai individual si in nume propriu); - copie autentificata la notar, dupa certificatul de nastere sau dupa actul de identitate al solicitantului; - declaratii autentificate, pe propria raspundere a titularului cererii si ale membrilor majori din familie, cum ca solicitantul nu detine alt imobil in Bucuresti; - adeverinta de la locul de munca al solicitantului, insotita de copie dupa cartea de munca, actualizata. Cererile sunt analizate de catre comisiile sociale din cadrul primariei, care stabilesc ordinea repartitiilor in functie de punctajul obtinut de fiecare solicitant, in urma verificarii dosarelor. Lista de prioritati se stabileste anual, in functie de anumite criterii, precum situatia locativa actuala, starea civila, numarul copiilor, starea de sanatate, situatii speciale (tineri proveniti din centre de ocrotire sociala, tinerii care au adoptat copii, sau persoane evacuate), locul de munca, starea sanatatii, vechimea cererii etc. Dupa cinci ani, chiriasii au posibilitatea de a-si cumpara apartamentul respectiv.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.