Miniaturi. Vietuitoarele care nu masoara mai mult de 15 centimetri au intrat in Cartea Recordurilor Zeci de animale de diverse rase au ajuns adevarate vedete mondiale gratie staturii lor deloc impunatoare. Micutele vietuitoare si-au castigat un bine
Miniaturi. Vietuitoarele care nu masoara mai mult de 15 centimetri au intrat in Cartea Recordurilor Zeci de animale de diverse rase au ajuns adevarate vedete mondiale gratie staturii lor deloc impunatoare. Micutele vietuitoare si-au castigat un binemeritat loc in Cartea Recordurilor. Este si cazul unui catel din rasa chihuahua. Ducky face parte din cea mai scunda rasa de patrupede, insa este chiar cu mult mai mic decat ceilalti caini din rasa sa. Are trei ani si nu depaseste mai mult de 12 centimetri inaltime si cantareste aproape 500 de grame. Dylan, din rasa Papillon, masoara cu doar un centimetru mai mult ca Ducky. Cel mai mic cameleon din lume este din Madagascar si masoara doar un centimetru. Cea mai mica maimuta a fost gasita in urma cu zece ani, in Brazilia, si are zece centimetri inaltime. Incape intr-un pahar de apa Cea mai mica pisica din lume traieste la o clinica veterinara din Statele Unite. Mr. Peebles nu masoara mai mult de 15 centrimetri, adica atat cat sa aiba loc intr-un pahar de apa. Desi inaltimea hamsterilor poate ajunge la cinci centimetri, Tiny Tim, de la Gradina Zoologica din Londra, are doar doi centimetri. Walter este o broasca testoasa din Hanover, inalta de doar opt centimetri. Cea mai mare broasca testoasa din lume are insa 110 centimetri. Cele mai mici pasari sunt din specia colibri: sapte centimetri inaltime, doua grame greutate.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.