Presedintele Traian Basescu a schimbat, ieri, cateva cuvinte cu omologul sau rus Vladimir Putin, inainte de inceperea discursurilor sutinute de sefii de stat prezenti la summit-ul Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre (OCEMN) de la Istanbu
Presedintele Traian Basescu a schimbat, ieri, cateva cuvinte cu omologul sau rus Vladimir Putin, inainte de inceperea discursurilor sutinute de sefii de stat prezenti la summit-ul Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre (OCEMN) de la Istanbul. In afara dialogurilor protocolare, nu a existat insa o intrevedere bilaterala. Basescu a declarat ca Romania doreste ca OCEMN sa aiba o identitate clara si consolidata si un rol international sporit, transmite Mediafax. „OCEMN nu poate functiona ca o structura inchisa, izolata de evolutiile politice, economice si de securitate din Europa, Caucaz, Asia Centrala sau Orientul Mijlociu. Trebuie sa asiguram o platforma de exprimare si dincolo de aceasta perspectiva sectoriala“, a spus Basescu. Presedintele roman a amintit ca in regiunea Marii Negre se afla rezerve mari de hidrocarburi, insa a afirmat ca, in pofida acestui aspect, „cooperarea in domeniul energetic ramane un deziderat“. El le-a propus celor prezenti creionarea unui mecanism de consultari intre OCEMN si celelalte initiative regionale, punand accent pe relatia cu UE. Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat insa ca OCEMN trebuie sa ramana o organizatie regionala si nu trebuie largita, potrivit Interfax.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.