Din cauza unor greseli de afisare, la scoala Generala nr. 75 sute de parinti si absolventi de clasa a VIII-a au stat ca pe ace in noaptea de duminica spre luni. Abia pe la 3.30 s-au linistit, dupa ce au vazut notele corecte.

Daca in majori
Din cauza unor greseli de afisare, la scoala Generala nr. 75 sute de parinti si absolventi de clasa a VIII-a au stat ca pe ace in noaptea de duminica spre luni. Abia pe la 3.30 s-au linistit, dupa ce au vazut notele corecte.

Daca in majoritatea centrelor de testare din Capitala afisarea rezultatelor la testele nationale a mers fara probleme, la scoala Generala nr. 75 in dupa-amiaza de duminica au aparut primele probleme si marile semne de intrebare. Concret, potrivit regulamentului, anul acesta notele de pe lucrari s-au trecut direct pe catalogul electronic, care dupa tiparire s-a afisat la centrele de testare. Din pacate, unii membri ai comisiilor nu prea si-au mai facut treaba si nu au mai verificat concordanta dintre notele trecute pe lucrari si cele inscrise in catalogul electronic.

Noapte alba
Greseala a plecat de la Centrul de Evaluare de la scoala Generala nr. 196, unde s-au gresit zeci de medii. Primul care a sesizat greseala a fost presedintele Comisiei de testare de la scoala Generala nr. 75, care a remarcat ca un elev care a fost absent la proba scrisa la limba si literatura romana figura insa cu nota. Imediat a fost sesizata Comisia municipala, apoi si cea nationala.
Pentru a nu exista nici un fel de dubii, s-a decis verificarea tuturor celor 3600 de lucrari corectate la centrul respectiv. In paralel, au fost instiintate toate centrele de testare arondate scolii nr. 196, anume ca sunt greseli in listele de afisare si profesorii diriginti au inceput sa-i anunte pe candidati si parinti ca exista neconcordante si va avea loc o alta afisare a mediilor obtinute la testele nationale. Parintii candidatilor de la scoala nr. 75 au decis sa astepte afisarea notelor corecte la fata locului, care s-a facut la ora 3.30. La celelalte centre de testare arondate listele noi, dupa ultima verificare, s-au afisat ieri dimineata la ora 6.
Contestatii peste termen
In cazul tuturor celor 1.200 de elevi, chiar daca a fost vorba doar de 80 de note gresite si doar la scoala Generala nr. 75, s-a decis prelungirea termenului de contestare.
Concret, elevii de la cele 15 scoli arondate Centrului de Evaluare de la scoala nr. 196 au avut posibilitatea sa depuna contestatii pana astazi la ora 12.
"Astazi o sa convoc intreaga comisie de la scoala nr. 196 si o sa vedem cine si unde a gresit. Cineva nu si-a facut treaba si vom trece la sanctiuni. Avem in vedere fie diminuarea sumelor acordate pentru activitatea la testele nationale, fie chiar alte sanctiuni administrative pe care sa le decida scoala de unde provine salariatul respectiv", subliniaza Cristian Alexandrescu, inspectorul general al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.