Pernod Ricard Romania a decis sa isi mareasca portofoliul cu un set de vinuri. ''Urmeaza sa lansam brandurile Jacob's Creek din Australia, Montana din Noua Zeelanda, Graffigna din Argentina si Rioja din Spania. La nivel mondial, Pernod Ricard este al

Pernod Ricard Romania a decis sa isi mareasca portofoliul cu un set de vinuri. ''Urmeaza sa lansam brandurile Jacob's Creek din Australia, Montana din Noua Zeelanda, Graffigna din Argentina si Rioja din Spania. La nivel mondial, Pernod Ricard este al patrulea jucator pe piata vinului.
De asemenea, vom lansa gama superpremium pentru Ballantine's: 17, 21 si 30 de ani vechime. Mai mult, intentionam sa aducem noi sortimente pentru sampania Mumm Cordon Rouge: Rose si Demisec'', ne-a declarat Tudor Furir, General Manager Pernod Ricard.

Ballantine's, motorul de vanzari al companiei

Reprezentantii companiei spera sa ajunga in 2007 la o cifra de afaceri de peste 20 milioane de euro. ''Incercam sa ne consolidam pozitia de lider de piata pe categoria whisky si sa crestem pe alte categorii relevante (vodca, sampanie, gin). Anul acesta ne propunem o crestere in volum mai mare de 10%. La nivelul echipei, doresc o specializare pe canale de piata: key accounts, horeca, distribuitori, in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor pe care le prestam. Vrem sa devenim <> pentru clientii nostri'', a spus Furir.
Brandul cu cele mai mari vanzari, nu numai pentru Pernod Ricard Romania, ci pentru intreaga categorie de "imported spirits", este Ballantine's Finest . ''Este un whisky din categoria standard scotch si are o cota de piata de aproximativ 22% (conform IWSR 2006). Lansarea campaniei <> pentru Ballantine's Finest este, probabil, cea mai mare provocare a acestui an''.

"Am pus Romania pe harta"

Traseul profesional al reprezentantului Pernod Richard ar putea constitui si subiectul unei carti.
Tudor Furir a inceput ca inginer electromecanic la Intreprinderea de Prospectiuni si Explorari Geologice din Deva. ''Am lucrat la Mina Gauricea, undeva in zona orasului Hateg. Am primit acest job la repartitia de dupa terminarea facultatii in 1987 (am absolvit Institutul Politehnic Cluj-Napoca, Facultatea de Electrotehnica). Eram responsabil cu intretinerea utilajelor din mina: locomotive, vagoneti, instalatia de aeraj si aer comprimat etc.''.
Primul job <> a fost insa la Coca-Cola Bihor. ''In mai 1994, am debutat ca Reprezentant de Vanzari pentru judetul Hunedoara si o parte din judetul Arad. Am inceput de jos, aranjam marfa in rafturi, mercantizam vitrinele frigorifice si plasam materiale promotionale in magazine''.
La Pernod Ricard Romania a venit in august 2006, in momentul fuziunii dintre Pernod Ricard Romania si Allied Domecq Romania. ''La Allied Domecq am lucrat incepand din 2002, asadar am ceva mai mult de 5 ani de cand sunt in aceasta industrie. Si sunt multumit de faptul ca am reusit sa fac din Romania una din pietele importante pentru companiile la care am lucrat. Atat la Mars, cat si la Allied Domecq am reusit sa cresc semnificativ volumul business-ului si sa pun Romania pe harta".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.